Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Observatorul Astronomic al Academiei Române atenţionează asupra consecinţelor furtunii magnetice

5 aug 2010

Scris de Dragoş Stănculescu
„Tsunamiul solar“ poate afecta reţelele de curent şi starea de sănătate

Pământul a fost afectat ieri de o furtună geomagnetică majoră, cauzată de o ejecţie solară de masă, a declarat Cristiana Dumitrache, şeful Secţiei de astrofizică de la Observatorul Astronomic al Academiei Române, citată de Hotnews. „Această ejecţie solară este cauzată de ruperea unui filament în regiunea activă 11.092 a Soarelui, care este situată mai aproape de ecuatorul acestuia şi care este posibil să mai dea în zilele următoare alte ejecţii de masă care pot afecta Pământul, deoarece va trece la meridianul central solar în ziua de 5 august“, a explicat astronomul.
Urmare din pagina 1
Cristiana Dumitrache a spus că asistăm la furtuni geomagnetice majore, cu efecte industriale asupra cablurilor de curent electric - aşa cum au avut loc în Canada în 1981 -, asupra conductelor de petrol şi a mijloacelor de comunicaţie, cu urmări neplăcute şi asupra organismului fiinţelor vii atunci când indicele KP al câmpului magnetic terestru depăşeşte 5, ieri înregistrându-se un indice de 6. „S-a constatat că furtunile mici şi medii sunt stimulative pentru creierul oamenilor. De asemenea, studii recente arată că furtunile acţionează asupra hipotalamusului şi că modifică proporţia elementelor componente din sânge. Poţi fi sănătos, iar aceste modificări tot au loc“, a menţionat Cristiana Dumitrache, adăugând că „poţi să stai şi în buncăr, că tot nu ai cum scăpa de o furtună geomagnetică mare“. Ea a precizat că ultima furtună geomagnetică majoră, de indice 7, a fost pe 5 aprilie 2010, fiind considerată una dintre cele mai puternice ale anului. Actuala ejecţie de masă, pornită de pe Soare în noaptea trecută, este a doua, după cea de pe 1 august, care a fost de intensitate mică. NASA a lansat o avertizare privind efectele exploziei solare produse pe 1 august, pe care specialiştii au denumit-o „tsunami solar“, asupra Pământului, semnalând şi ejecţia solară înregistrată ieri. O furtună solară mult mai puternică a avut loc la sfârşitul lunii august 1859. Cunoscută sub numele de „Carrington Event“, după numele astronomului Richard Carrington, care a urmărit fenomenul, furtuna a afectat reţelele telegrafice, care au picat, stâlpii au luat foc, iar oamenii puteau citi la lumina aurorei boreale. Astronomii afirmă că un lanţ de explozii solare de intensitate mare este aşteptat la sfârşitul anului 2012. În astfel de perioade, scutul magnetic al Pământului ar fi afectat, iar nivelul radiaţiilor solare ar creşte. Potrivit şefului Secţiei de Astrofizică de la Observatorul Astronomic al Academiei Române, aceste „furtuni“ nu se pot prognoza, iar ele vor creşte cu cât se apropie mai mult 2012, de la anul putându-ne aştepta la ejecţii de masă mai dese şi mai puternice, la furtuni geomagnetice îndreptate spre Pământ, aproximativ câteva pe zi, cum, de altfel, au fost în fiecare ciclu solar.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one