Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum va fi vremea vara aceasta

13 iunie 2010


Meteorologii spun că vara 2010 va fi marcată în România de temperaturi de peste 40 de grade, dar şi ploi torenţiale, vijelii şi inundaţii, potrivit Realitatea.net.

Specialiştii atenţionează că aceste temperaturi extreme în luna iunie nu ar trebui să ne surprindă, însă atenţionează că organismul nostru nu este pregătit pentru ele.

"Acum doi ani am avut această perioadă de caniculă din mai, iar anul trecut n-am avut caniculă în mai, dar am avut maxime de 30 de grade aproape toată luna, deci nu trebuie să ne surprindă această perioadă de căldură excesivă din iunie, atât doar că este prima şi luna mai a fost cu temperaturi normale sau sub normale şi organismul nostru nu este pregătit pentru aceste valori termice ridicate, pentru că îi trebuie o perioadă de adaptare", a declarat, pentru Realitatea.net, meteorologul Elena Cordoneanu.

În plus, specialistul explică faptul că organismul uman suportă mult mai uşor o perioadă de caniculă scurtă, chiar şi cu temperaturi ridicate, de 40-41 de grade Celsius, decât două săptămâni la rând, cu temperaturi de 35-37 de grade.

În ceea ce priveşte gradele, în această vară ne putem aştepta ca temperaturile să treacă de 40 de grade Celsius.

"Putem să ne aşteptăm şi la peste 40 de grade, pentru că sunt frecvente verile la noi atunci când temperatura aerului trece de acest prag, în multe localităţi din sudul şi sud-estul ţării în special. Anul trecut n-am avut maxime de 40 de grade, dar în iunie 2007, am avut 42 de grade la Giurgiu şi Turnu Măgurele şi 40 la Bucureşti. Deci, nu este exclus ca şi în această vară să avem astfel de perioade de caniculă acută, peste 40 de grade, sau mai blânduţă, cu 35-37 de grade", adaugă Cordoneanu.

Totuşi, nu este exclus ca în următoarele luni să avem perioade de secetă alternând cu perioade de ploi mai bogate şi chiar vijelii. "Trebuie să fim pregătiţi pentru întâmpinarea unor astfel de fenomene de instabilitate atmosferică, dar pot apărea şi inundaţii cu caracter local", adaugă meteorologul Elena Cordoneanu.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one