Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Avertizarea de inundaţii, prelungită pentru râuri din sudul şi vestul ţării

Avertizarea de inundaţii, prelungită pentru râuri din sudul şi vestul ţării
23-feb-2010

Avertizarea cod portocaliu şi galben de inundaţii a fost prelungită, marţi, pentru încă o zi, pentru mai multe râuri din sudul şi vestul ţării, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Instituţia a anunţat, marţi după-amiază, că atât codul galben, cât şi cel portocaliu au fost prelungite până miercuri după-amiază.

Astfel, hidrologii au decis să menţină sub avertizare cod portocaliu mai multe secţiuni ale unor râuri mici din sudul ţării - Vârtoapele, Neajlov, Sabar, Glavacioc - dar şi pe un sector al Argeşului, în zona Budeşti.

Extinderea avertizării cod portocalui presupune ca autorităţile judeţene din Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi să rămână în alertă pentru încă o zi, nivelurile acestor râuri depăşind cotele de inundaţie.

Hidrologii estimează că există încă pericole de inundaţii pe sectorul Vadu Lat-Călugareni al Neajlovului, pe sectorul Poienari-Vidra al Sabarului, pe întreagul curs al râului Glavacioc, dar şi pe mai mulţi afluenţi ai Argeşului, în sectoarele acestora de pe teritoriul judeţului Giurgiu.

Codul galben rămâne în vigoare pe anumite secţiuni ale râurilor din sud, dar şi pe zone ale cursurilor de apă din vestul ţării.

"Se menţine cod galben pe cursurile inferioare ale râurilor Crasna (judeţul Satu Mare), Crişul Alb (judeţul Arad), Timiş (judeţul Timiş), Bârzava (judeţul Timiş), pe Bega Veche (judeţul Timiş), pe Desnăţui (judeţul Dolj), pe râul Teleorman (judeţul Teleorman) şi pe Dâmboviţa, în zona Dragomireşti din judeţul Giurgiu", se precizează în avertizarea INHGA de marţi.

Hidrologii au instituit sâmbătă codul portocaliu de inundaţii, pe mai multe râuri, acesta fiind prelungit ulterior. Avertizarea cod galben de inundaţii a fost emisă vineri, pentru mai multe râuri din vestul şi sud-vestul ţării, şi aceasta fiind prelungită de hidrologi.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one