Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Trebuie să luăm toţi medicamente anti-colesterol ?

Trebuie să luăm toţi medicamente anti-colesterol ?
14-feb-2010

In Statele Unite, medicamentele anticolesterol sunt autorizate acum şi pentru un număr ridicat de persoane care nu au hipercolesterolemie, pentru un cost deloc neglijabil. De exemplu, statinele nu mai sunt folosită doar pentru tratamente anti-colesterol, ci şi pentru prevenirea accidentelor cardiovasculare, inclusiv la persoanele care au un nivel normal de colesterol, scrie ziarul Le Figaro.
Agenţia americană a medicamentelor (Food and Drug Administration) a extins la începutul acestei săptămâni indicaţiile pentru Crestor, o statină comercializată de AstraZeneca. Acest medicament va putea fi prescris cu titlu preventiv unor persoane care nu suferă de vreo maladie cardio-vasculară aparentă nici nu au un nivel ridicat de LDL colesterol, dar sunt considerate ca prezentând un risc cardiovascular.
Pentru demonstrarea existenţei acestui risc, au fost reţinuţi trei parametri: vârsta (50 de ani şi mai mult la bărbaţi, 60 la femei); nivelul ridicat al unui marker ridicat al riscului cardiac, proteina CRP ultrasensibilă, din sânge; şi prezenţa unui alt factor de risc cardiovascular, precum hipertensiunea, tabagismul sau antecedente familiale de boli cardiace.
Aceste criterii corespund în mare parte celor folosite într-un vast studiu (denumit Jupiter) publicat la sfârşitul lui 2008, în care Crestor redusese cu 44% accidentele cardio-vasculare şi cu 20% mortalitatea în raport cu placebo. În Statele Unite, populaţia eligibilă pentru aceste tratamente ar putea reprezenta 16-17 milioane de persoane, potrivit unui expert, şi un potenţial profit de mai multe miliarde pentru AstraZeneca, fabricantul medicamentului Crestor.
Potrivit Wall Street Journal, cifra de afaceri generată de acest medicament, 4,5 miliarde de dolari în 2009, ar putea să urce la 7,9 miliarde, în 2012. Fenomenul s-ar putea extinde în Europa în următoarele luni.
Principala diferenţă între Europa şi Statele Unite este că populaţia ţintă ar fi definită de vârsta şi prezenţa a doi factori de risc vascular, dar nu de nivelul de CRP ultrasensibil.
De fapt, ‘CRP ultrasensibil est un marker sofisticat al riscului cardiovascular, dar este puţin folosit în practica curentă’, subliniază profesorul francez Éric Bruckert. În prezent, în Franţa, aproape cinci milioane de persoane ar fi tratate cu statine. Recomandările oficiale, care datează din 2005, sunt extrem de precise, dar mult prea complexe, potrivit practicienilor. În orice caz sunt prost urmate.
Pe plan economic, clasa statinelor ‘constituie unele din principalele medicamente compensate de la începutul anilor 2000′, potrivit unui recent raport al Înaltei Autorităţi pentru Sănătate (HAS). Îu total, cifra de afaceri era de 1,4 miliarde de euro în 2008. Franţa este ţara europeană în care preţurile acestor medicamente sunt cele mai ridicate.
Dar beneficiile sunt evidente pentru HAS: ‘Tratamentele cu statine diminuează riscul de mortalitate cu 10%.’ De asemenea, ele diminuează de la 15 la 23 % producerea de evenimente cardiovasculare.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one