Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Top 5 pasi pentru succesul unei tranzactii imobiliare

Top 5 pasi pentru succesul unei tranzactii imobiliare
29 Ianuarie 2010

Constructia, profilul dezvoltatorului, implicarea bancii, utilitatile si transparenta contractului sunt variabilele care trebuie luate in calcul pentru succesul unei tranzactii imobiliare.

Constructia:

Desi pana recent vanzarea “off plan” a fost nu numai o moda, ci si o decizie rentabila, odata cu dificultatile economice lucrurile s-au schimbat.

Astfel, este important ca imobilul/ansamblul sa existe, ca un comparator sa aiba siguranta ca aceasta constructie continua si se finalizeaza. Gradul de siguranta este clar altul atunci cand vezi ca se lucreaza intensiv, ca dezvoltarea avanseaza permanent.

“Este foarte greu, daca nu imposibil, sa convingi un potential client sa cumpere in stadiu “off plan” in ziua de azi. Accesul la finantare este mult mai greoi, iar oamenii vor sa fie siguri ca fac o afacere buna. Daca nu le arati produsul, daca periodic nu le poti demonstra inaintarea lucrarilor, nu mai prezinti interes,” a declarat Veronel Butnarus, Trident-Residence.ro.

Dezvoltatorul:

Potrivit consultantilor, este vital ca dezvoltatorul sa aiba capacitatea de a duce la bun sfarsit proiectul inceput, indiferent de volumul vanzarilor.

“Nu este o solutie rentabila sa construiesti cu banii clientului. Exista riscul sa nu vinzi suficient, sa intri in impas financiar si astfel sa ratezi afacerea", a declarat Luciana Petrescu, director general Net Worth Advisory, firma care ofera consultanta pentru imagine, afaceri si management.

Astfel, daca pana acum oricine avea o suma substantiala de bani putea intra in zona dezvoltarilor imobiliare, odata cu tensiunile financiare globale piata s-a cernut. Sa fii dezvoltator nu este usor si in nici un caz nu este o joaca sau, mai rau, “un tun”! "Responsabilitatea este fantastica, iar reusita sau esecul pot fi la fel de rasunatoare”, spune Petrescu.

Banca:

In politica se spune ca presa este “cainele de paza”; in piata imobiliara acest rol este indeplinit de banca. Implicarea unei banci intr-o dezvoltare este o garantie pentru client.

Pentru a oferi dezvoltatorului finantare, banca face cercetari amanuntite in ceea ce priveste solvabilitatea partilor implicate. In plus, dupa aprobarea finantarii, se fac in permanenta rapoarte detaliate, evaluari. Riscul de a nu te ridica la inlatimea asteptarilor si estimarilor bancii? Stoparea finantarii ceea ce inseamna ratarea propiectului cu toate consecintele aferente. Masura de prevedere? Daca banca simte ca nu poti respecta standardele impuse, nu primesti finantarea.

“Recomandam potentialilor clienti sa se intereseze daca si ce banca este implicata in dezvoltarea care li se pare interesanta. Clientii au nevoie de asigurari ca fac alegerea corecta, iar rolul nostru este sa-i consiliem si sa-i sprijinim in acest process,” spune Rosana Panaitescu, consultant juridic Antares Consulting.

Utilitatile:

Cum ar fi sa cumparati o locuinta noua si sa descoperiti ca nu exista racordare la utilitati?

Ba mai mult, dupa ce deja ati semnat contractul de vanzare-cumparare sa fiti anuntati ca trebuie sa platiti, fata de suma stabilita initial, cateva mii de euro in plus? Este vital sa aflati toate datele inainte de a fac tranzactia. Fiind bine informati puteti decide ce faceti mai departe!

“Nu neglijati subiectul utilitatilor. Racordarea este scumpa si va poate afecta direct. Fie in parcursul procesului de cumparare, fie, in cel mai rau caz, puteti sa va treziti in noua dumneavoastra locuinta fara sa fiti conectati la utilitati. Nu considerati ca este totul in regula si ca dezvoltatorul se va ocupa de la sine de acest aspect. Desigur, intr-un plan ideal asa este normal, dar paza buna trece primejdia rea,” a adaugat Butnarus.

Nu semna "ca primarul"!:

Ultimul pas: este foarte important ca o tranzactie sa fie caracterizata de transparenta. Sa aveti acces la documente si sa le cititi cu atentie. Fie ca discutam despre rezervare, ante-contract sau contractul de vanzare-cumparare, cititi-le.

“Nu trebuie sa plecati din start cu ideea ca ceva nu este in regula, insa in acele documente se poate afla o clauza pe care nu o intelegeti sau poate ca dumneavoastra insiva doriti sa mai adaugati ceva. Chiar daca este o activitate plictisitoare si obositoare, citirea cu atentie duce la semnarea fara intarzieri si probleme. Asa toate partile implicate au timp si stiu ce anume doresc sa negocieze, clarifice, corecteze. Iar la notariat nu mai pierdeti timp si nervi sa faceti modificari de ultim minut,” a subliniat Adrian Bercea, organizator TNI.
sursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one