Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Top 5 credite auto in euro

Top 5 credite auto in euro
17-feb-2010
Ana Sabiescu

Creditul auto este o solutie pentru achizitia de autoturisme intens promovata de banci in ultima perioada, iar dobanzile sunt similare cu cele aferente finantarilor de nevoi personale. Wall-Street va prezinta cele mai avantajoase 5 oferte de credite auto cu dobanda variabila pentru un imprumut de 10.000 de euro in vederea achizitionarii unui autoturism nou.
Locul 5: OTP Bank - 11,2%

Ungurii de la OTP Bank Romania au in oferta pentru persoane fizice credite auto cu dobanda variabila formata din rata Euribor la 3 luni plus o marja de 8,5%. Rata Euribor la 3 luni este, in prezent, de aproximativ 0,7%, ceea ce conduce la o dobanda nominala de 9,2%.

Valoarea creditului poate fi cuprinsa intre 1.000 si 30.000 de euro, perioada maxima de creditare este de 6 ani, iar avansul clientului poate fi de 20-25%.

In final clientul plateste pentru un imprumut de 10.000 de euro pe 5 ani o dobanda anuala efectiva de aproximativ 11,2%, potrivit portalului conso.ro.

OTP Bank Romania mai percepe si un comision de acordare a creditului de 3% si un comision de rambursare anticipata de 2,5%.

Locul 4: GarantiBank - 10,2%

GarantiBank Romania acorda credite auto in euro pentru achizitia de autoturisme noi pe o perioada ce poate varia intre 1 an si 7 ani si solicita clientului un avans minim de 10%.

Dobanda perceputa de banca este variabila, iar nivelul dobanzii anuale efective platite de client pentru un imprumut de 10.000 euro ajunge pana la 10,2% in cazul unui imprumut pe 5 ani.

De asemenea, banca are disponibila si o oferta speciala ce presupune optiunea de a alege intre dobanda fixa sau variabila, reduceri ale dobanzilor si micsorarea cu 50% a comisionului de acordare.

Pentru un credit auto cu dobanda fixa, din momentul acordarii si pana la sfarsitul anului 2010, dobanda este redusa cu 1,5%.

Locul 3: CEC Bank - 9,55%

CEC Bank acorda clientilor credite auto in euro la o dobanda nominala de 8%, insa banca mai percepe si un comision lunar de gestiune de 0,08%.

In cazul unui credit de 10.000 de euro pe o perioada de 5 ani, rata dobanzii anuale efective platite de client se ridica la 9,55%.

Avansul minim solicitat de CEC Bank este de 25% din valoarea autoturismului ce se achizitioneaza.

Locul 2: MKB Romexterra Bank - 9,05%

MKB Romexterra Bank percepe o dobanda variabila la creditele auto in euro compusa din rata Euribor la 3 luni plus o marja fixa de 7%, in total ajungandu-se la o rata de 7,7%.

Banca solicita clientilor un avans minim de 15% din valoarea de achizitie a autovehiculelor noi.

In final, pentru un imprumut de 10.000 de euro pe 5 ani, dobanda anuala efectiva platita de client ajunge la 9,05%.

MKB Romexterra Bank acorda credite pe o perioada de maxim 7 ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 21 si 65 de ani.

Locul 1: ATEbank - 8,9%

Grecii de la ATEbank acorda credite auto in euro cu dobanda variabila formata din rata Euribor la 6 luni plus o marja de 7%, in cazul in care clientul nu are un avans disponibil sau compusa din rata Euribor la 6 luni plus o marja de 6,5% daca exista un avans de 15%.

Suma minima ce poate fi imprumutata de la ATEbank este de 1.000 de euro si ajunge pana la 100% din valoarea autoturismului in cazul in care clientul indeplineste conditiile de eligibilitate. De asemenea, in functie de optiunea clientului, banca poate finanta si taxa de prima inmatriculare a autoturismului.

Dobanda anuala efectiva perceputa de banca pentru un credit de 10.000 de euro pe 5 ani ajunge la 8,9%.

ATEbank mai percepe un comision de rambursare anticipata de 2,5%.

sursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one