Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sofatul ecologic, o noua proba la examenul auto

Sofatul ecologic, o noua proba la examenul auto

Cei care vor da examen pentru obtinerea carnetului de conducere vor avea parte, de la 15 martie, de probe teoretice si practice mult mai grele. Chestionarele de examen vor contine intrebari despre conduita preventiva si notiuni elementare de mecanica, inclusiv pentru categoria B.

Noutatea o reprezinta faptul ca regulamentul, facut dupa normele europene, introduce si intrebari despre conducerea ecologica a vehiculelor, modificarile comportamentului ca urmare a consumului de alcool sau droguri si posibilitatea de a fi detectate defectiuni curente care se refera la sistemele de siguranta a vehiculelor, informeaza Adevarul.

Reprezentantii Directiei Permise si Inmatriculari sustin ca scopul acestor modificari il reprezinta cresterea gradului de siguranta pe drumurile publice din Romania.

Asadar, chestionarele de examen pentru cei care doresc sa obtina permisul auto pentru categoria B vor contine si intrebari referitoare la partea mecanica. Este vorba de modul in care pot fi sesizate defectiunile curente ale sistemelor de directie, de franare, de rulare, a farurilor si semnalizatoarelor, a oglinzilor retrovizoare, a spalatoarelor si stergatoarelor de parbriz, a sistemului de esapament, a centurilor de siguranta si a claxonului.

La proba practica pentru obtinerea categoriei B, candidatii vor trebui sa faca si un control sumar al starii cauciucurilor, franelor, directiei, a farurilor, a dispozitivelor reflectorizante, a semnalizatoarelor, dar si a uleiului de motor, a lichidului de racire si a lichidului pentru spalatorul de parbriz.

Noul regulament introduce din martie si intrebari despre conducerea ecologica.

Astfel, indiferent de categorie, viitori soferi trebuie sa stie cum se conduce ecologic. Sanse de reusita vor avea candidatii care demareaza usor, nu tureaza nejustificat motorul, accelereaza progresiv si nu franeaza brusc, astfel incat vehiculul sa nu consume mai mult carburant decat este cazul.

Noul regulament, prevede publicarea pe internet a intrebarilor din cadrul probei teoretice, introducerea posibilitatii programarii online a candidatilor la primul examen de catre scolile de soferi si crearea de oportunitati pentru supravegherea video a probei practice.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one