Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Scurt ghid al declaratiilor de TVA

Scurt ghid al declaratiilor de TVA
9-FEB-2010

Taxpedia
iTax este o aplicatie software, un program, prin care rezolvati pe cont propriu, problema cea mai mare care apare din cauza TVA. Utilizand iTax, aflati imediat pentru orice tip de serviciu, raspunsul la intrebarea: Cum facturez corect? Cu TVA sau fara? Descoperiti cat de usor este sa intelegeti mecanismele TVA si aflati cand sa profitati de facilitatile fiscale (deducere, rambursare) pe care le ai la indemana. Mai mult, detineti mijloacele prin care va cunoasteti obligatiile pentru ca sa evitati probleme viitoare, inclusiv daca trebuie sa raportati in declaratia 390.

Publicitate Rapida
Tu ce bonus vrei pentru laptop-ul Toshiba?
Comanda acum un Toshiba Satellite L500-1GG si poti alege o memorie USB de 4Gb sau o geanta !
Vreau si eu reclama aici!
Autor
Taxpedia
www.taxpedia.ro

Decontul de TVA (300)

Decontul de TVA se depune lunar, trimestrial, uneori chiar semestrial sau anual, de catre toate persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania si cuprinde toate operatiunile desfasurate de persoana impozabila in perioada fiscala precedenta.

Data limita pentru depunerea decontului de TVA este ziua de 25 a lunii urmatoare perioadei la care se refera

Atentie, daca decontul de TVA este depus cu intarziere, fapta se sanctioneaza cu amenda conform prevederilor Codului de procedura fiscala.

Declaratia 390

Incepand cu ianuarie 2010, declaratia 390 se depune lunar de catre toate persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania.

Acesta cuprinde toate operatiunile intracomunitare desfasurate de persoana impozabila in perioada fiscala (respectiv luna) precedenta, precum: livrari intracomunitare de bunuri (L), livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare (T), achizitii intracomunitare de bunuri, achizitii care urmeaza transferurilor scutite, achizitii efectuate de beneficiarul livrarii ulterioare in cadrul unei operatiuni triunghiulare (A), prestari intracomunitare de servicii (P), achizitii intracomunitare de servicii (S).

Data limita pentru depunerea declaratiei 390 este ziua de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se depune.

Atentie, o analiza bine facuta privind operatiunile incluse in declaratia 390 poate determina rezultate dezamagitoare daca nu se foloseste un mecanism eficient pentru identificarea corecta a tuturor tranzactiilor ce trebuie raportare in aceasta declaratie.

Asadar, depunerea cu intarziere sau depunerea incorecta / incompleta a declaratiei 390 se sanctioneaza cu amenda reprezentand 2% din valoarea operatiunilor cu bunuri raportate cu intarziere.

Declaratia 394

Se depune semestrial de catre toate persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania care desfasoara operatiuni taxabile pe teritoriul tarii.

Conform unui proiect de ordin publicat pe site-ul ANAF, declaratia 394 ar putea deveni obligatie lunara. Totusi, pana in prezent acest ordin ramane la stadiu de proiect. Asadar, depunerea declaratiei 394 este in continuare reglementata de OPANAF nr. 702/2007.

Declaratia 394 cuprinde toate operatiunile taxabile desfasurate de persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania.

Data limita pentru depunerea declaratiei 394 este ziua de 25 a lunii urmatoare semestrului la care aceasta se refera.

Atentie, depunerea cu intarziere a declaratiei 394 se sanctioneaza cu amenda conform prevederilor Codului de procedura fiscala.

Declaratia 392

Declaratia informativa 392 privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii se depune conform cu OPANAF nr.1/ 03.01.2008.

Mai exact, Declaratia informativa privind livrarile si prestarile de servicii efectuate in anul 2009, formular 392A, se depune de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform prevederilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri efectiv realizata la finele unui an calendaristic este inferioara sumei de 10.000 euro, evaluata in echivalent lei la cursul de schimb valabil in ultima zi a anului de raportare.


Aceasta se depune pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se depune.

Pe de alta parte, Declaratia informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate in anul 2009, formular 392B, se depune de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri realizata la finele unui an calendaristic, dar excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este intre 10.000 euro, calculata la cursul de schimb valutar din ultima zi lucratoare a anului, si 35.000 euro, calculata la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii.

Aceasta declaratie trebuie depusa pana cel mai tarziu pe 25 februarie inclusiv a anului urmator.

Pentru ghidul complet cu privire la decontul de TVA si declaratiile 390, 394, 392, 090, 091, 093, 094 puteti afla mai multe din articolul „Ghidul de baza al declaratiilor de TVA” de pe http://www.taxpedia.ro/tva/ghidul-declaratiilor-de-tva-2010.html

De asemenea, pentru raspunsuri atunci cand aveti nevoie de ele si la un pret convenabil, echipa taxpedia.ro a creat iTax, primul software de consultanta in domeniul TVA disponibil in Romania.

Nu in ultimul rand prin iTax va reduceti costurile si sunteti siguri ca procedati corect in aceasta perioada cu importante schimbari legislative: http://www.taxpedia.ro/tva/cod-fiscal-pachet-tva-2010.php
SURSA http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one