Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

„Sarea de baie” a ucis deja cinci bucureşteni

„Sarea de baie” a ucis deja cinci bucureşteni


Oana Botezatu
Raluca Dan
Marţi, 12 Ianuarie 2010
„Special Gold”, substanţa vândută cu succes în sute de „magazine de vise” din toată ţara, omoară tineri, sub ochii nepăsători ai autorităţilor.

„Nu mai puţin de cinci tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani au murit, în ultima perioadă în Bucureşti, după ce au consumat „Special Gold”, substanţa comercializată legal, ca „sare de baie cu aromă de fructe de mare”, în „magazinele de vise”.

Victimele - pacienţi ai centrului Risc Minim, din cadrul Asociaţiei de Luptă Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) - au murit din cauze cardiace, arată psihiatrul Eugen Hriscu, director executiv al ALIAT.

Psihiatrul atrage atenţia, însă, că numărul celor care-şi găsesc sfârşitul după ce au căzut pradă prafului „Special Gold” ar putea fi mult mai mare.

În ţară, unde funcţionează sute de „magazine de vise”, cu acordul Ministerului Sănătăţii, nu există nici centre, nici ONG-uri care să-i ţină sub supraveghere pe cei care consumă cu regularitate „sarea de baie” - prizată, inhalată sau injectată.

Peste toate acestea, la nivel naţional, România suferă crunt la capitolul informare: clienţii „magazinelor de vise”, de multe ori minori, habar n-au la ce risc major se expun odată ce au luat primele doze. Adicţia intervine repede, moartea poate fi la un singur pas distanţă, explică specialistul.

4-Methylmethcathinone, substanţa care te omoară

„Special Gold” - care se vinde în magazine cu 50-60 de lei, un pliculeţ cu 0,25 grame, dar se poate comanda şi pe internet, urmând ca praful să-ţi fie adus acasă sau „la petrecere”, în cel mai scurt timp, la orice oră din zi sau din noapte - conţine 4-methylmethcathinone, numită şi mephedrone.

Asta a reieşit după ce pliculeţul cumpărat, sâmbătă, de un reporter EVZ a fost analizat de specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al Poliţiei.

„Substanţa e un derivat de amfetamină şi are efecte devastatoare: cei care o consumă nu mai mănâncă cu zilele, au halucinaţii - văd gândaci pe sub piele, se scarpină, îşi fac răni. «Special Gold» şi orice substanţă asemănătoare afectează activitatea cerebrală, dar şi inima. Pericolul de moarte e mare, ca urmare a unui atac de cord sau infarct”, explică Hriscu.

Potrivit acestuia, soluţia nu e doar introducerea substanţei cu pricina - 4-methylmethcathinone, descoperită şi analizată recent, între 2006-2008 - pe lista celor interzise de lege, şi nici chiar închiderea „magazinelor de vise”.

„Ambiţia autorităţilor e să interzică tot. Bineînţeles că ideal ar fi să avem o ţară fără droguri. Dar trebuie să ne mulţumim cu soluţii pragmatice, să plecăm de la o instituţie formată din profesionişti - medici, psihiatri -, nu numai poliţişti, care să-i poată ajuta pe consumatori. Noi, însă, nu facem nimic”, punctează Hriscu.

Statisticile Poliţiei arată că, în primele luni din 2009, peste 20 de „magazine de vise” din ţară au fost închise, iar proprietarii s-au ales cu dosare penale. Asta, după ce poliţiştii au descoperit între ierburile „terapeutice” canabis, dar şi canabinoizi sintetici, ce au efecte de câteva zeci de ori mai puternice decât acesta.
Proiectul pentru interzicerea comercializării substanţelor nocive din „magazinele de vise” a trecut de Senat şi Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor şi abia după 1 februarie va intra în plen.
„Sunt medic de urgenţă şi aş vrea ca şi legislativ lucrurile să se mişte mai repede. Am văzut persoane care au ajuns în comă la urgenţe după ce au inhalat astfel de substanţe legale. Nu era vorba de intoxicare cu droguri de înalt risc”, spune deputatul de Iaşi, Tudor Ciuhodaru, medic la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Iaşi.

EFECTE NOCIVE

După euforie şi logoree, urmează infarctul
Mephedrona sau 4-methylmethcathione este o substanţă care se găseşte sub formă de pudră, cristale albe, capsule sau pastile. Consumată prin inhalare, ingurgitare sau chiar injectare (după ce a fost diluată în apă), aceasta are efecte nimicitoare asupra organismului.
„Halucinaţii, anxietate, palpitaţii, logoree, clănţănitul dinţilor, transpiraţie intensă, insomnie, memorie de scurtă durată, dureri la nivelul pielii şi a nasului. Substanţa creşte pulsul şi bătăile inimii, dilată pupilele, usucă gura şi scade pofta de mâncare”, enumeră efectele imediate farmacistul Andrei Căpăţînă.
În caz de supradoză, poate duce la vasoconstricţie, adică îngustarea calibrului vaselor de sânge, şi, în anumite cazuri, la infarct.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one