Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Salariu 100%, in timpul concediului de maternitate

Salariu 100%, in timpul concediului de maternitate
Noémi Varga
Viitoarele mame din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor primi salariul integral în perioada concediului de maternitate. Aceasta este o nouă măsură propusă de eurodeputatul român Rovana Plumb, care a fost aprobată miercuri de Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a Parlamentului European (EMPL).
Eurodeputatul român a înaintat un raport referitor la introducerea unor măsuri menite să încurajeze îmbunătăţirea securităţii şi a sănătăţii la locul de muncă în cazul lucrătoarelor gravide, care au născut de curând sau care alăptează.

Iniţiativa Rovanei Plumb, care a fost aprobata de EMPL, presupune plata integrală ( 100%) a salariului, extinderea concediului de maternitate de la 14 la 18 săptămâni, precum şi stabilirea dreptului obligatoriu de paternitate, similar cu cel de maternitate cu excepţia duratei (în prezent, cinci zile lucrătoare), pentru a putea crea condiţiile necesare reconcilierii vieţii de familie cu cea profesională.

În prezent, concediul de maternitate în România este de 126 de zile, format din perioada liberă prenatală şi postnatală, fiecare în parte fiind de 63 de zile. Potrivit legistaţiei muncii, plata angajatei în perioada concediului de maternitate reprezintă 85% din salariu.

Prevederile aprobate miercuri în Parlamentul European vor modifica numai normele impuse în România, privind liberele de cel mult 126 de zile, pentru maternitate, nu şi concediul de creştere care poate fi luat pe o perioadă de doi ani în cazul naşterii unui copil perfect sănătos, sau de trei ani, în cazul naşterii unui copil cu handicap.

Citeşte noile prevederi privind concediul de maternitate care vor afecta şi viitoarele mame din România
SURSA http://www.click.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one