Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Reglementarea jocurilor de noroc online

Reglementarea jocurilor de noroc online
20 Februarie 2010
Avocatnet.ro
Saptamana trecuta, in cadrul unei dezbateri de la Parlamentul European, comisarul european pentru piata interna, Michel Barnier, a promis o noua abordare europeana a jocurilor de noroc online, informeaza un comunicat de presa al Parlamentului European. Deputatii europeni au cerut un cadru reglementar comun pentru statele membre in contextul cresterii interesului pentru jocurile de noroc transfrontaliere, care atrag minori, creeaza dependenta si incurajeaza crima organizata.

In momentul de fata nu exista un regulament european privind jocurile de noroc online. In 2006, jocurile de noroc nu au fost incluse in Directiva serviciilor. In martie 2009, Parlamentul European a adoptat o rezolutie privind ameliorarea cooperarii intre statele membre in acest domeniu, care nu cerea insa armonizarea intre regulile nationale.

O parte din statele membre au incercat sa interzica jocurile de noroc online transfrontaliere, insa Comisia Europeana a lansat impotriva acestora procedura de incalcare a dreptului comunitar.

Un cadru comun pentru jocurile de noroc online

Saptamana trecuta, la Strasbourg, deputatii europeni au intrebat Comisia daca preconizeaza „un cadru de reglementare comun pentru activitatile transfrontaliere de jocuri de noroc on-line din ce in ce mai numeroase, pentru a garanta ca jocurile de noroc on-line sunt abordate in mod responsabil“. Intrebarea a fost propusa de cinci eurodeputati, in frunte cu Malcolm Harbour (Conservatorii si Reformistii Europeni, Regatul Unit) in contextul hotararilor recente ale Curtii Europene de Justitie.

In cadrul dezbaterii in plen, o parte din deputatii europeni au cerut un „cadru comun“ pe piata interna, in timp ce altii au spus ca protejarea cetatenilor in contextul jocurilor de noroc online se poate face mai bine la nivelul statelor membre. Toti au fost insa de acord cu necesitatea protejarii minorilor si persoanelor dependente si combaterea fraudei. Comisarul european pentru piata interna, Michel Barnier, a spus ca in curand va fi lansata o procedura de consultare privind pariurile.

„Trebuie sa ne respectam cetatenii“

Presedintele comisiei parlamentare pentru piata interna, Malcolm Harbour, a spus ca „este timpul sa avem din partea Comisiei Europene o strategie clara“ si ca „jocurile de noroc online pot fi reglementate si trebuie reglementate“. „In acelasi timp trebuie sa ne respectam cetatenii si faptul ca multi dintre acestia doresc sa aiba acces la jocurile de noroc online; nu este corect sa interzici jocurile de noroc online printr-o companie din alta tara“, a mai spus dumnealui.

Andreas Schwab (Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), Germania) a cerut in cadrul dezbaterii „solutii transfrontaliere uniforme la nivel european“, iar Evelyne Gebhardt (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Germania) si Heide Ruhle (Verzi/ALE, Germania) s-au declarat impotriva procedurii de incalcare a dreptului comunitar.

Coordonare la nivel european

„Este evident ca trebuie sa incercam sa combatem frauda prin masuri nationale“, a spus Jürgen Creutzmann (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Germania), in timp ce Dennis de Jong (Grupul Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica, Tarile de Jos) este de parere ca „trebuie sa limitam jocurile de noroc online cat de mult posibil si sa cerem Comisiei Europene sa nu reduca nivelul de protectie a consumatorilor“.

Conform domnului Jaroslav Paška (Grupul Europa Libertatii si Democratiei, Slovacia), „parlamentele au facut regulile si acestea sunt responsabile cu protectia copiilor“. „Combaterea crimei transfrontaliere fara o abordare europeana este imposibila. Trebuie sa avem limite stricte, astfel ca minorii sa nu poata juca si pentru asta avem nevoie de coordonare la nivel european“, a aratat comisarul Barnier.

Sursa: Parlamentul European
sursa :[2] http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one