Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Punctele de penalizare auto vor atarna greu in calculul primei RCA. Afla cat vei plati asigurarea RCA in 2010

Punctele de penalizare auto vor atarna greu in calculul primei RCA. Afla cat vei plati asigurarea RCA in 2010
de Dan Popa HotNews.ro
Luni, 4 ianuarie 2010, 12:28 Economie | Finanţe & Bănci

Incepand de vineri, firmele romanesti de asigurare vor aplica sistemul bonus-malus la tarifele pe care le-au stabilit, publicate pe site-urile proprii. Tarifele vor depinde de cat de bun sofer s-a dovedit a fi clientul de-a lungul unei perioade de referinta.

Practic, un asigurat care nu a produs daune in 2009 si incheie o polița pentru o perioada de un an va obtine o reducere cu 10% a tarifului afisat de asigurator. Intrucat normele CSA reglementeaza existența a 14 clase de bonus, rezulta ca, daca timp de sapte ani un asigurat nu a produs daune pe RCA, bonusul acordat poate ajunge la 50%. „Cei mai mulți dintre asigurați, circa 90%, vor beneficia de bonus intrucat nu provoaca evenimente”, a explicat presedintele CSA, Angela Toncescu.

Pentru aplicarea unui malus pentru un asigurat/utilizator persoana fizica sunt luate in calcul evenimentele pentru care a fost platita cel puțin o dauna in perioada de referința. Intr-o astfel de situație, malus-ul se aplica indiferent de cine a condus vehiculul la data producerii accidentului, precum și indiferent de modul de protocolare a accidentului (prin proces verbal intocmit de poliție sau prin constatare amiabila de accident).

Coeficientul din sistemul bonus-malus al asiguratului nu este influentat doar in situația in care, la momentul producerii evenimentului, vehiculul era insusit si folosit fara acordul proprietarului si acest lucru a fost sesizat in scris Politiei. Clauza de malus (majorarea primei) se aplica in funcție de numarul de daune produse și platite, putand ajunge pana la 200%.

Normele CSA prevad faptul ca, in situația in care un asigurat deține mai multe vehicule, sistemul bonus-malus se aplica distinct pentru fiecare vehicul. De asemenea, in cazul instrainarii/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobandit se face pornind de la clasa bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior.
sursa http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one