Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Prima televiziune de buzunar din România

Prima televiziune de buzunar din România


Andreea Marinescu
Joi, 25 Februarie 2010
Prima televiziune de ştiri pentru telefonul mobil din România, numită Telenews, va fi lansată de jurnalistul francez de origine română Nicolas Don.

Proiectul va fi demarat la jumătatea lunii martie, în parteneriat cu reţeaua de telefonie Orange. Abonaţii Orange vor putea accesa postul Telenews gratuit, de pe telefonul mobil, pentru a afla informaţii din arii ca politică, economie, cultură, sport sau societate.

„În aproximativ cinci minute, publicul va putea să aibă o imagine absolut completă asupra realităţii zilei”, spune Nicolas Don, iniţiatorul proiectului. Jurnalele de ştiri ale Telenews vor putea fi urmărite şi pe internet. Nicolas Don (care a colaborat în România cu TVR 1 şi Realitatea TV, la cel din urmă renunţând pentru că nu i-a plăcut modelul românesc de jurnal de televiziune, unde prezentatorul citeşte de pe prompter) este sigur că televiziunea lui va avea succes. „Potrivit unor studii făcute în Europa şi în Statele Unite, peste 95% dintre tinerii de mai puţin de 20 de ani nu se mai uită la ştiri la televizor”, spune Don.

Iar pentru că telefonul mobil este utilizat cu precădere de tineri, pe lângă jurnalele de ştiri, Telenews va difuza şi reportaje, axate pe teme de societate ori culturale, dar şi economice sau politice: „Vom avea şi o secţiune care se numeşte «Cultura Cool» şi care va conţine tot ce înseamnă cultura urbană. În România există o viaţă culturală extrem de activă şi nu este vizibilă aproape deloc la nivel de mass-media. Vreau ca un om de 20, 30 sau 50 de ani, care se întreabă unde să iasă în oraş seara, să intre pe Telenews şi să caute un spectacol cu Olga Tudorache sau o expoziţie underground”, adaugă jurnalistul.

Jurnalele de ştiri vor fi prezentate chiar de Nicolas Don, dar şi de alţi viitori jurnalişti - nefiind vorba deocamdată de nume cunoscute - care urmează să se alăture echipei de zece oameni: „Vom forma o miniredacţie, dar nu îi vom concura pe Vîntu sau pe Patriciu, cel puţin nu imediat”, explică Don. Jurnalistul mai spune că postul va difuza o serie de interviuri cu personalităţi din diverse domenii, de la miniştri şi politicieni până la actori sau cântăreţi.

DE VIITOR

Succes în Europa

Sistemul de televiziune pe mobil a fost implementat cu succes, în urmă cu câţiva ani, în ţări europene ca Italia, Germania, Marea Britanie şi Elveţia. Potrivit unor statistici, Italia era, în 2006, la începutul lansării televiziunii pe telefon mobil, lider pe piaţa europeană, fiind urmată de Germania şi Marea Britanie. În Japonia, care se află printre primele ţări care au adoptat televiziunea pe mobil, peste 20 de milioane de oameni urmăresc posturile TV direct de pe telefon, iar în Coreea de Sud sunt mai mult de opt milioane de utilizatori.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one