Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Persoanele singure sau familiile cu venituri medii de maximum 1.000 de lei plătesc restanţelele la întreţinere fără penalizări

3 aug 2010

Persoanele cu venituri de până în 1.000 de lei care îşi achită integral restanţele la întreţinere în decurs de un an vor fi scutite de plata penalităţilor

Măsura a intrat în vigoare pe data de 23 iulie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Legii 175 care o modifică pe cea referitoare la înfiinţarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Potrivit noului act normativ, "proprietarii care îşi achită integral cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi vor fi scutiţi de la plata penalităţilor generate de suma restantă cu titlu de bază. Prin cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari se înţelege datoria cu titlu de bază fără suma rezultată din penalităţi".

• Aceste prevederi se vor aplica familiilor al căror venit net lunar pe membru de familie, respectiv al unei persoane singure, nu depăşeşte suma de 1. 000 lei.

O măsură discriminatorie. Îndemn la neplată

Noile reglementări au stârnit deja protestul asociaţiilor de proprietari. Acestea consideră că este posibil ca timp de 363 de zile unii proprietari să nu-şi achite întreţinerea şi întreaga sumă să o plătească în a 364-a zi fără niciun fel de penalităţi. Preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari "Habitat", Mihai Mereuţă, a declarat, pentru Gândul, că "măsura este discri-minatorie faţă de familiile care şi-au plătit la timp cotele de întreţinere chiar dacă se încadrează în plafonul de 1.000 lei pe membru de familie. Este grav că prin această inţiativă se transferă protecţia socială din sarcina autorităţilor publice în cârca asociaţiilor de proprietari. Există riscul ca această facilitate să fie interpretată ca un îndemn la neplată sau la plata cu întârziere a cotelor de întreţinere. Mai mult, nu se face nicio menţiune în legătură cu proprietarii care pot înregistra restanţe la o dată ulterioară. De asemenea, în următoarele 12 luni poate exista tentaţia de a nu se mai plăti nicio cotă la întreţinere, atât timp cât în cea de-a 364-a zi poţi plăti fără nicio penalitate".

INFO PLUS

Ce spune legea

Potrivit Legii 230 privind înfiinţarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, acestea pot stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată. Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată. Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.
sursa :http://www.gandul.info/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one