Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Patru sfaturi despre cum să alegi aerul condiţionat

Marţi, 15 Iunie 2010. 77 vizualizări, 0 comentarii, 0 voturi

Patru sfaturi despre cum să alegi aerul condiţionat
Într-o Românie încinsă de temperaturi de peste 30 de grade la umbră şi de tensiunile din Parlament, căutăm răcoarea de dimineaţă până seara, în parcuri, la ştrand, la munte sau la mare şi chiar la serviciu, mai ales dacă angajatorul s-a îngrijit de confortul salariaţilor şi le-a dotat încăperile în care lucrează cu aer condiţionat.

Sursa: MediafaxTot aceasta este perioada în care comercianţii anunţă o creştere semnificativă a vânzărilor la aparatele de aer condiţionat.

Românii continuă să le prefere pe acelea fixe, de perete, iar grija pentru achiziţia cea mai bună a început să se simtă din interesul pe care aceştia îl manifestă pentru detalii.

Ce trebuie să ştie fiecare persoană care vrea să îşi doteze apartamentul cu un aparat de aer condiţionat? Reprezentanţii firmelor de vânzări le dau câteva sfaturi despre care sunt esenţiale pentru a face cea mai bună achiziţie:

•În primul rând, trebuie să ştiţi care este suprafaţa pe care trebuie să o acopere aerul condiţionat şi dacă doriţi să îl folosiţi atât vara (pentru a răcori atmosfera), cât şi iarna (pentru a vă încălzi).
•Numărul camerelor determină dimensiunea şi tipul aparatului de aer condiţionat. Dacă aveţi nevoie de el pentru a acoperi mai mult de o cameră, este posibil să aveţi nevoie de cel puţin două unităţi de interior pe care să le conectaţi la cea de exterior.
•De asemenea, trebuie să ţineţi cont de destinaţia camerei. Majoritatea sistemelor de aer condiţionat sunt perfecte pentru orice mediu interior, inclusiv pentru magazine, birouri, depozite, fabrici, cât şi pentru dormitoare, camere de zi, spitale şi alte spaţii publice, spun specialiştii.
•Cât de rece doriţi să fie în apartament, în magazin sau în birou? Este important să ştiţi răspunsul la această întrebare, pentru că, dacă achiziţionaţi un aparat de aer condiţionat cu o capacitate prea mare de răcire, va duce la un aer mult prea uscat în încăperea respectivă, la fluctuaţii prea mari de temperatură şi la facturi prea încărcate la energie. În cazul în care capacitatea sistemului de răcire este prea mică, nu veţi ajunge niciodată la temperatura dorită.
Reprezentanţii magazinelor în care se vând sisteme de aer condiţionat spun că printre cerinţele clienţilor se află şi acelea cu privire la nivelul de zgomot al unui astfel de aparat, dar şi la siguranţa acestuia.


sursa :evz.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one