Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Panouri solare, cu bani de la stat, pentru case şi vile

Panouri solare, cu bani de la stat, pentru case şi vile


Antoaneta Etves
Miercuri, 10 Martie 2010
Persoanele fizice ar putea primi între 3.200 şi 4.000 de euro de la stat ca să îşi monteze panouri solare sau alt sistem alternativ de încălzire în case, prin programul Casa Verde.

„Programul ar urma să fie accesibil în termen de două luni şi persoanelor fizice care vor să-şi instaleze panouri solare, pompe geotermale sau alte sisteme de înlocuire a sistemelor clasice de încălzire”, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Programul ar urma să dispună de 310 milioane lei, precum şi de credite angajate de alte 300 milioane lei.

Borbely a precizat că se gândeşte ca 70-80% din sumă să fie acordată din bugetul Fondului de Mediu, iar restul banilor necesari pentru instalarea de panouri, pompe geotermale, centrale eoliene să fie plătiţi de persoanele care doresc să le monteze în cadrul locuinţelor. „Va fi un plafon maxim pentru că nu putem finanţa oricât. Un proiect trebuie să aibă o valoare maximă de aproximativ 4.000-5.000 de euro”, a explicat ministrul Mediului.

Ministrul a mai spus că au fost agreate 400 de firme care să execute montările pentru programul Casa Verde, dar procedurile vor fi reluate pentru a avea garanţia că firmele respective pot onora contractele.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one