Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

O centrală electrică într-o cutie

O centrală electrică într-o cutie
22-feb-2010

Autor: Bogdan Biszok
Publicat: 22 Februarie 2010
Vizionari: 637;

Bloom Energy, o companie din Silicon Valley, SUA, va prezenta peste două zile una dintre cele mai eficiente metode de a produce energie non-poluantă, folosită în prezent de Google, eBay sau FedEx.

Bloom Energy este o companie care a fost înfiinţată acum opt ani şi al cărui domeniu de activitate este producerea de energie non-poluantă. Compania a beneficiat de sprijin financiar din partea fondului de investiţii Kleiner Perkins, care a investit şi în NetScape, Amazon, Google etc.

Produsul companiei, la care s-a lucrat timp de mai mulţi ani şi care va fi prezentat oficial peste două zile, se numeşte Bloom Box. Acesta a fost prezentat mai întâi în cadrul emisiunii „60 Minutes”, difuzată de CBS. Bloom Box este o cutie de dimensiunea unui frigider care poate alimenta o casă din Statele Unite, două din Europa sau patru din Asia.

Bloom Box a fost inventat de K.R. Sridhar şi funcţionează cu celule de combusitibil alimentate de oxigen, plus gaze naturale, biogaz sau energie solară.

Google a fost primul client al Bloom Energy şi foloseşte de mai mult de 18 luni patru astfel de „cutii” pentru a alimenta un centru de date. eBay este un alt client mulţumit al Bloom Energy. Compania foloseşte cinci „cutii”, în San Jose, cu care a reuşit sa economisească 100.000 de dolari în nouă luni.O „cutie” costă în jur de 700.000-800.000 de dolari, dar inventatorul Sridhar crede că preţul poate scădea până la 3.000 de dolari, iar în maximum 5-10 ani acestea vor alimenta fiecare casă din SUA. Emisiunea „60 Minutes” poate fi urmărită ai

sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one