Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare la 1 ianuarie 2011

Noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare la 1 ianuarie 2011
20 Ianuarie 2010
Avocatnet.ro
Proiectul de lege a pensiilor si problema platii CAS pe contractele de drept de autor au fost principalele subiecte dezbatute la intalnirea de marti, dintre ministrul muncii, Mihai Seitan si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor din mass-media. Totodata, noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare, cel mai devreme, la1 ianuarie 2011, a precizat Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale(MMFPS), intr-un comunicat emis miercuri.
Tema principala dezbatuta la intalnire a fost proiectul de lege a pensiilor, mai precis plata CAS pe contractele de drept de autor de catre acele persoane care au venituri profesionale exclusiv din drepturi de autor si / sau conventii civile.

Premisa de la care s-a pornit in cadrul discitiilor a fost este faptul ca orice persoana are dreptul la pensie, conform Constitutiei, astfel incat la sistemul public de pensii ar trebui sa contribuie toate persoanele care fac venituri de natura profesionala.

Nuanta pe care participantii din partea patronatelor si a sindicatelor au adus-o in discutie a fost legata de oportunitatea introducerii acestei masuri anul acesta, dat fiind ca piata mass-media este una dintre cele mai grav afectate de criza economica. In acest sens s-a discutat despre momentul la care aceasta masura s-ar putea implementa, Dl. Ministru Seitan precizand ca noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare cel mai devreme la 1 ianuarie 2011. Ca urmare, persoanele care realizeaza venituri exclusiv din drepturi de autor si / sau conventii civile nu vor fi afectate de aceasta in acest an, se mai precizeaza in comunicatul MMFPS.

Trebuie adaugat ca, in conformitate cu programul asumat de Romania in negocierile cu partenerii externi, noua lege a pensiilor ar trebui inaintata in Guvern in cel mult doua saptamani, astfel incat aceasta sa intre cat mai repede in dezbaterile comisiilor de specialitate din Parlamentul Romaniei.

sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one