Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Funeriu: Noua lege a educaţiei s-ar putea aplica din toamnă

Funeriu: Noua lege a educaţiei s-ar putea aplica din toamnă
31-ianuarie-2010

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminică, la Piteşti, că dacă Parlamentul se va mobiliza noua lege a educaţiei va putea fi aplicată de la începutul anului şcolar 2010 - 2011.

Funeriu, care a participat, la Piteşti, la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Chimie, a declarat că în perioada următoare va începe dezbaterea publică asupra proiectului noii legi a Educaţiei, după care actul normativ va fi trimis Guvernului şi Parlamentului.

"Această lege este necesară pentru că învăţământul şi educaţia din România trebuie să se modernizeze. Nu mai avem timp. Au trecut 20 de ani şi încă învăţământul românesc are foarte multe lucruri de făcut. În zilele care urmează voi supune dezbaterii publice viziunea noastră asupra noii legi a Educaţiei. Această dezbatere publică va dura, aşa cum este firesc, o lună, după care vom merge cu legea în Guvern şi apoi în Parlament. Eu sper că, dacă Parlamentul se mobilizează, vom putea avea o nouă lege a educaţiei pentru începutul anului şcolar care urmează", a spus ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, unul dintre primele lucruri asupra cărora se va concentra Ministerul Educaţiei va fi programa şcolară, care este "mult prea încărcată, mult prea stufoasă şi mult prea grea pentru copiii mici".

"Foarte puţini dintre voi, dintre olimpicii naţionali,v in din comunele şi satele României. Acest lucru ne arată cât de inechitabil este uneori învăţământul românesc. Este foarte bine să avem elite, este foarte bine să avem câţiva olimpici de succes, dar ar fi şi mai bine dacă am avea un sistem educaţional care să fie mult mai echitabil, care să dea o şansă egală celor de la sate, celor din comunele României, precum celor din municipii şi din oraşele mari", a adăugat Funeriu.

sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one