Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Reguli noi in "Prima Casa"

Statul va verifica mai des gradul de utilizare de către bănci a plafonului alocat în programul „Prima Casă“ (care acum se analizează doar o dată la trei luni) şi va efectua realocări de garanţii. De asemenea, persoanele care cumpără locuinţe cu garanţii de stat nu vor avea dreptul să înstrăineze în niciun mod casa timp de cinci ani.

Noile reguli vor fi introduse prin modificarea legislaţiei în vigoare privind derularea programului „Prima Casă", anunţă surse ministeriale citate de Mediafax.

TAGURI
prima casacreditreguligarantii
Potrivit acestora, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, care derulează programul, va fi autorizat să evalueze modul de utilizare de către finanţatori a plafonului alocat. Fondul va efectua realocări, în funcţie de gradul de utilizare, cel puţin trimestrial, şi nu „la intervale regulate de trei luni", cum prevede legislaţia actuală.

„S-a constatat că unele bănci, deşi au semnat convenţia cu statul, fie nu au transmis solicitări de garantare, fie numărul celor transmise a fost extrem de redus. Asta în timp ce alte bănci erau aproape de epuizarea plafonului alocat, dar nu puteau primi noi garanţii decât la intervale de câte trei luni", au arătat sursele.

În acelaşi timp, în cartea funciară aferentă locuinţei achiziţionate prin intermediul programului va fi înscrisă interdicţia de înstrăinare a casei pe o perioadă de cinci ani. Legislaţia actuală interzice doar vânzarea locuinţei în acest interval.

Antecontractul, garanţie suficientă

În cazul achiziţiei unei locuinţe care urmează să fie construită, persoana care solicită garanţia statului va depune la bancă doar antecontractul de vânzare-cumpărare a casei, nu şi contractul de construcţie.

Prin modificarea legislaţiei va fi clarificat şi modul de calcul al garanţiei acordate în cadrul programului.

Astfel, va fi stabilit că pentru „Prima Casă" poate fi acordat un credit care acoperă maximum 95% din preţul de achiziţie prevăzut în antecontractul de vânzare-cumpărare, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei, dacă preţul de achiziţie este mai mic sau egal cu 60.000 de euro.
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one