Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

De ce avem nevoie de certificate energetice pentru locuinte?

26 martie 2010

TV Ziare.com va invita sa intrati in dialog, vineri, incepand cu ora 9.30, cu Cristian Stamatiade, directorul Directiei Tehnice in Constructii din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Invitatul Ziare.com va discuta pe marginea legii privind obligativitatea certificatelor energetice pentru locuinte.

Din momentul intrarii in vigoare a legii, certificatele de performanta energetica vor fi obligatorii pentru toate cladirile, incepand cu locuintele unifamiliale si blocurile de locuinte, pana la cladirile de birouri, spitale, scoli sau sali de sport si de spectacole.

De asemenea, este nevoie de un certificat energetic in momentul in care se vinde sau se inchiriaza o locuinta. Cum va influenta programul "Prima Casa 2" aceasta prevedere legala?

Certificatele sunt eliberate in urma unei expertize energetice efectuata de catre un auditor energetic atestat.

Cat costa o asemenea expertiza energetica si cat este valabila? Cine sunt auditorii energetici si de cine sunt atestati ei?

Cine poate deveni auditor energetic si cat dureaza cursurile de formare?

Cati auditori energetici sunt atestati in prezent si de cati ar fi nevoie pentru a se putea audita energetic toate cladirile care au nevoie cu prioritate de un asemenea certificat energetic?

Recent, guvernul a decis sa prelungeasca termenul la care ar urma sa inceapa punerea certificatelor energetice la dispozitia proprietarilor de locuinte din cauza numarului extrem de mic de auditori existenti in Romania.

Pentru a participa la emisiune, intrati AICI, incepand cu ora 09.30.

Cine poate participa la emisiune?

Daca aveti intrebari sau opinii pro sau contra temei dezbatute, puteti transmite in direct mesajele dumneavoastra invitatului si acesta va va raspunde pe loc.

La emisiune poate participa orice user al Ziare.com, insa daca vreti sa comentati, trebuie sa fiti logat.

Aflati cum puteti avea si dumneavoastra propria emisiune pe Ziare.com

Aflati cum functioneaza aplicatia "Pro si Contra". Spuneti-ne care este parerea dvs!

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

In timpul emisiunii nu se vor promova produse si servicii in scop comercial.

Comentatorii au obligatia de a posta, pe cat posibil, pe marginea temei emisiunii, iar realizatorul trebuie sa evite abaterile repetate de la tema propusa spre dezbatere.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one