Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum îi explici copilului că greşeşte fără să îl loveşti

7 aprilie 2010

Copiii care au parte de o educaţie făcută cu palma devin agresivi sau au probleme de anxietate

"Bătaia e ruptă din Rai" este sintagma pe care o auzim atunci când un copil face o boacănă. Psihologul Daniela Gheorghe a explicat pentru Gândul că această expresie este folosită de majoritatea părinţilor, dar sensul este exact contrar.

"Bătaia a fost alungată din Rai. Violenţa nu are ce căuta într-un asemenea loc, la aceasta se referă expresia", spune specialistul. La aceeaşi concluzie a ajuns şi un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan, care precizează că micuţii care au parte de o educaţie făcută cu palma devin agresivi sau au probleme de anxietate.

Studiul a fost realizat în şase ţări: China, Italia, India, Kenya, Thailanda şi Filipine, pe un eşantion de 292 de familii, care aveau copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani. În plus, pedepsele precum trimiterea copilului în cameră sau exprimarea dezamăgirii şi apelul la ruşine au dus la creşterea nivelului de anxietate.

Greşeala trebuie criticată, nu copilul

Psihologul Gheorghe spune că de cele mai multe ori copiii, care sunt bătuţi de părinţi atunci când greşesc, devin la rândul lor violenţi. "Aceştia învaţă de acasă că bătaia este singura modalitate de a rezolva o anumită problemă", subliniază Daniela Gheorghe. Psihologul completează că o altă greşeală des întâlnită în rândul părinţilor este aceea de a critica copilul atunci când greşeşte.

"De exemplu, astăzi copilul a luat o notă proastă. Prima replică a unui părinte este: «Eşti prost, nu eşti în stare de nimic, ne-ai dezamăgit». Total greşit. Copilul se va închide în el, iar o astfel de abordare a problemei poate fi considerată un fel de abuz emoţional, iar mai devreme sau mai târziu copilul va renunţa la şcoală sau rezultatele lui vor fi din ce în ce mai slabe", explică psihologul.

Potrivit specialistului, greşeala trebuie criticată, nu copilul. "Părintele ar trebui să îi spună copilului că este deştept, dar nota este mică, iar pe viitor adultul va fi sigur că puştiul va obţine rezultate mai bune", adaugă psihologul. Daniela Gheorghe menţionează că, atunci când un copil începe să ţipe într-un magazin sau atunci când sunt în vizită la prieteni, părintele nu trebuie să se răstească la micuţ, deoarece acesta se va purta şi mai urât.Pedepsele nu sunt soluţia ideală pentru a educa un copil. "Copilul trebuie să înţeleagă unde a greşit şi mai ales de ce nu este bine să facă un anumit lucru", spune specialistul.
sursa http://www.gandul.info
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one