Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cu masina prin...zapada

17 decembrie 2009/ comentarii
Dupa cum am vazut si am trait cu totii, conditiile meteorologice pot fi imprevizibile, fiind necesare introducerea unor caracteristici suplimentare pe vehicul si calitati deosebite de sofer din partea dumneavoastra.

In primul rand, asigurati-va ca ati pregatit masina pentru drumurile de iarna, mai exact pentru zapada si gheata si intotdeauna ajustati viteza la conditiile meteo existente.

 

Pregatirea pentru a rula in siguranta cu masina prin..zapada:

 

1. Fii pe faza, mergi mai incet, si incearca sa detii permanent controlul masinii - acestea sunt cele trei elemente-cheie de conducere in conditii de siguranta pe timp de iarna.

Circulati conform avertizarilor privind starea drumurilor si a conditiilor meteorologice. Pastrati o distanta de siguranta intre masina dvs si vehiculul din fata pentru a evita situatiile in care va trebui sa franati brusc pe o suprafata alunecoasa.

 

2. Pregatiti-va vehiculul de iarna

Puteti pregati masina de vremea rea facandu-i o scurta verificare intr-un service pentru a afla eventualele mici probleme. Nu e tocmai bine daca ati asteptat ca anotimpul rece sa-si intre in rol de-a binelea pentru a avea bateria, curelele, furtunurile, radiatorul, uleiul, luminile, franele, anvelopele, sistemul de evacuare, stergatoarele, precum si sistemul de pornire verificate.

 

Asigurati-va ca vehiculul dumneavoastra este pregatit din punct de vedere mecanic pentru rigorile iernii. Pastraţi rezervorul de combustibil suficient de plin - este recomandat ca plinul sa fie facut macar pe jumatate. Am auzit cu totii cazurile in care bietii soferi au ramas fara benzina, in frig, in asteptarea utilajelor de dezapezire.

 

Asigurati-va ca aveti suficient lichid de parbriz cu solutie antiinghetare si pastrati o cantitate suplimentara in portbagaj, nu se stie niciodata cand aveti nevoie.

 

Curatati zapada si gheata de pe geamuri, blocuri optice, oglinzi si de pe acoperis. Dupa ce porniti masina, e bine sa asteptati ca interiorul geamurilor sa se dezabureasca pentru o buna vizibilitate ulterioara.

 

Desi ati tot auzit in ultima vreme la TV si radio, va spunem si noi: ar fi fost foarte bine sa fim cu totii responsabili si sa ne echipam masinile cu anvelopele de iarna. Amintiti-va sa verificati si presiunea aerului din anvelope frecvent, fiind stiut ca aceasta scade in sezonul rece.

 

Starea anvelopelor vehiculului dumneavoastra este extrem de importanta. Anvelopele uzate sau deteriorate va pot impiedica sa conduceti in siguranta. Anvelopele de iarna ofera un control mai mare si stabilitate masinii.

 

3. Luati haine calduroase in plus.

Ei bine, pentru ca un accident este un eveniment neprevazut, iar iesirea in afara drumului, din cauza ghetii de pe carosabil face parte chiar din aceasta categorie, este o idee buna sa aveti niste haine calduroase in plus cu dvs, cateva paturi si cateva pungi cu bomboane sau covrigei, doar in caz de nevoie. Tineti-le in interiorul masinii, astfel incat sa puteti ajunge la ele. Daca ajungeti intr-un sant si nu aveti idee cand veti fi salvati, cel putin aveti cu ce sa va incalziti si ce manca in timp ce asteptati.

 

4. Luati-va o marja de timp

Intotdeauna calculati un timp suplimentar pentru a ajunge la destinatie, cand afara ninge. Doar aveti ca exemplu ultimele doua zile. Plecati spre locul in care doriti sa ajungeti astfel incat sa nu fiti nevoiti sa conduceti cu viteza, ceea ce ar creste sansele de a pierde controlul vehiculului. O data ce simtiti ca pe sosea exist zapada sau gheata, incercati sa ramaneti calmi si sa aveti rabdare. "Incet si constant" poate fi strategia castigatoare.

 

5. Fiti atenti la copii

Copiilor le place sa se joace si, in mod special, iubesc zapada. Fiti atenti la copii si intotdeauna incetiniti in preajma acestora. Zapada este o chestie alunecoasa si probabil nu doriti ca cineva sa alunece sub masina dumneavoastra. Nu le permiteti copiilor sa construiasca oameni de zapada aproape de drum sau sa foloseasca strazile pe post de partii pentru saniute. Este aproape imposibil sa opresti o sanie.

 
sursa:http://www.auto.ro/

Forum nou

Creat 12/30/2009 11:00:08 | Ultima modificare 12/30/2009 11:00:17
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one