Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Consiliul Concurentei: Ghid pentru beneficiarii ajutoarelor de stat

23 martie 2010

Consiliul Concurentei a elaborat "Ghidul privind rolul instantelor nationale in domeniul ajutorului de stat", instrument de lucru destinat atat mediului juridic, cat si furnizorilor, beneficiarilor de ajutor de stat sau concurentilor acestora.
Legislatia prevede ca acordarea ajutorarelor de stat sa se faca numai cu respectarea regulilor in domeniu, in asa fel incat sa nu fie afectate drepturile concurentilor sau sa fie distorsionata concurenta. In cazul in care aceste reguli nu sunt respectate, exista parghii pe care beneficiarii de ajutor de stat sau competitorii acestora pot sa le utilizeze pentru a isi proteja drepturile, un rol foarte important in acest caz avandu-l instantele nationale.

”Avand in vedere specificitatea acestui domeniu, am considerat necesar sa prezentam, pe scurt, ce pot si ce nu pot sa faca instantele nationale de judecata atunci cand vine vorba de ajutoare de stat. Astfel, rolul instantelor nationale este foarte important mai ales in cazul ajutoarelor declarate incompatibile sau in cazul in care acordarea unor ajutoare de stat se face fara respectarea procedurii in vigoare”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

“Ghidul privind rolul instantelor nationale domeniul ajutorului de stat” face parte din actiunile desfasurate in cadrul Programului „Reteaua Nationala de Ajutor de Stat”, program prin care, Consiliul Concurentei isi propune sa extinda colaborarea cu actorii implicati in domeniul ajutorului de stat.

Ghidul poate fi gasit atat la sediul Consiliului Concurentei din Bucuresti si din tara, cat si pe pagina de web a Retelei Nationale de Ajutor de Stat – www.ajutordestat.eu sau www.renascc.eu.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one