Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cinci sfaturi utile pentru o tranzactie imobiliara reusita

Cinci sfaturi utile pentru o tranzactie imobiliara reusita
Diana Drinceanu 02 Feb 2010, 15:45

Ai decis sa iti cumperi o casa, te-ai hotarat asupra imobilului si ai ales cea mai buna oferta de finantare. Partea cea mai dificila abia a început. Citeste care sunt cele mai importante cinci elemente pe care trebuie sa le urmaresti pentru a incheia o tranzactie reusita.

1. Construcţia

Vremea vânzării “off plan” a apus la fel de repede precum a început. Văzută ca o decizie rentabilă în perioada de boom imobiliar, odată cu limitarea creditării şi a instabilităţii pieţei, achiziţia pe hârtie a devenit istorie.

Este important ca imobilul/ansamblul să fie în stadiul avansat de execuţie, să se lucreaze intensiv şi dezvoltarea să avanseaze permanent.

“Este foarte greu, dacă nu imposibil, să convingi un potenţial client să cumpere în stadiu “off plan” în ziua de azi. Accesul la finanţare este mult mai greoi, iar oamenii vor să fie siguri că fac o afacere bună. Daca nu le arăţi produsul, dacă periodic nu le poţi demonstra înaintarea lucrărilor, nu mai prezinţi interes,” spune Veronel Butnarus, Trident-Residence.


2. Dezvoltatorul

Este vital ca dezvoltatorul să aibă capacitatea de a duce la bun sfârşit proiectul început, indiferent de volumul vânzărilor. Interesează-te ce alte proiecte a mai construit şi cât de mulţumiţi sunt locatarii acestora. Vizitează şantierul cât de des îţi permite timpul.

"Nu este o soluţie rentabilă să construieşti cu banii clientului. Exista riscul să nu vinzi suficient, sa intri în impas financiar şi astfel să ratezi afacerea. Dacă până acum oricine avea o sumă substanţială de bani putea intra în zona dezvoltărilor imobiliare, odată cu tensiunile financiare globale piaţa s-a cernut", spune Luciana Petrescu, director general Net Worth Advisory.


3. Banca

Implicarea unei bănci într-o dezvoltare este şi o garanţie pentru client. Pentru a oferi dezvoltatorului finanţare, banca face cercetări amanunţite în ceea ce priveşte solvabilitatea părţilor implicate.


4. Utilităţile

Cum ar fi să cumpăraţi o locuinţă nouă şi să descoperiţi că nu există racordare la utilităţi? Ba mai mult, după ce aţi semnat contractul de vânzare-cumpărare să fiţi anunţaţi că trebuie să plătiţi în plus câteva mii de euro pentru racordare? Este vital să aflaţi toate datele înainte de a perfecta tranzacţia.

“Nu neglijaţi subiectul utilităţilor. Nu consideraţi că este totul în regulă şi că dezvoltatorul se va ocupa de la sine de acest aspect. Într-un plan ideal aşa este normal, dar paza bună trece primejdia rea,” a adaugat Butnarus.


5. Nu semna ca primarul

Este foarte important ca o tranzacţie să fie caracterizată de transparenţă. Să aveţi acces la documente şi să le citiţi cu atenţie. Fie că discutăm despre rezervare, ante-contract sau contractul de vânzare-cumpărare, citiţi-le!

“Nu trebuie să plecaţi din start cu ideea că ceva nu este în regulă, însa în acele documente se poate afla o clauză pe care nu o întelegeţi sau poate doriţi să mai adăugaţi ceva. Aşa toate părţile implicate au timp şi ştiu ce anume doresc să negocieze, clarifice, corecteze,” a subliniat Adrian Bercea, organizator TNI.
sursa http://www.money.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one