Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ce trebuie sa stii despre cele mai frecvente greseli din declaratiile de TVA

24 Martie 2010
Taxpedia
De-a lungul timpului fiecare dintre noi s-a confruntat intr-o mai mica sau mai mare masura cu obligatia de depune declaratii in scopuri fiscale. Am invatat prin propria experienta cum trebuie sa procedam. In continuare ne vom indrepta atentia si vom analiza cele mai frecvente greseli intalnite la intocmirea declaratiilor.

Spre exemplu, in cadrul CFO’s International Conference organizata in perioada 16 – 17 martie 2010 la Bucuresti, Carmen Rusmir, CEO, Zoppas Industries Romania spunea ca in compania pe care o conduce se depun anual 138 de declaratii fiscale. Si dintre acestea, aproximativ 30 de declaratii se depun pentru scopuri de TVA.

Nu e de mirare deci, ca majoritatea greselilor sunt regasite de catre inspectorii fiscali in declaratiile de TVA. De altfel, Andrei Haas - directorul Directiei Generale Mari Contribuabili din ANAF, declara in cadrul aceluiasi eveniment ca 70 dintre cele 170 de deconturi de TVA cu sume negative cu optiune de rambursare depuse de marii contribuabili in luna februarie a acestui an contineau greseli de intocmire.

Iata principalele aspecte care trebuie avute in vedere pentru a evita cea mai mare parte a erorilor:

Erori de preluare

Multe dintre greselile regasite in declaratiile de TVA, si mai ales, in decontul de TVA, pleaca de la preluarea eronata a sumelor din jurnalele de cumparari si vanzari. Aceasta situatie poate aparea din cauza faptului ca jurnalele, de multe ori, nu sunt intocmite astfel incat sa permita identificarea elementelor prevazute de Normele de aplicare a Codului Fiscal la pct. 79 alin. (2). Astfel acest lucru ingreuneaza intocmirea corecta a deconturilor de TVA.

Va reamintim ca incepand cu 1 ianuarie 2007 jurnalul de vanzari si cel de cumparari nu mai au formate standard, ci pot fi intocmite in orice forma conform specificului activitatii.

De asemenea, situatia prezentata anterior poate fi cauzata de simpla eroare umana. Spre exemplu, este frecvent intalnita preluarea eronata in decontul de TVA a livrarilor taxabile cu cota de 19% la randurile pentru cota de 9%, respectiv 5%. Similar se intampla si in cazul achizitiilor, respectiv, sunt preluate eronat din jurnalele de cumparari achizitiile de bunuri si de servicii pentru care se aplica masurile de simplificare la Rd. 7 din decont in loc de Rd. 12.

Astfel de erori de transcriere, cum sunt: preluarea eronata a sumelor din jurnale, inversarea unor cifre din sumele trecute in decont, preluarea eronata a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare (de exemplu: declararea eronata a soldului de plata din decontul perioadei fiscale anterioare) reprezinta erori materiale. Procedura de corectare a acestor erori, fie din proprie initiativa, fie la solicitarea organelor fiscale este reglementata prin Ordinul Ministrului Economiei si Finantelor nr. 179/2007 pentru aprobarea Instructiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata.

O alta eroare materiala intalnita frecvent in deconturile de TVA depuse de societatile din Romania o reprezinta preluarea soldului sumei negative de TVA din perioada anterioara solicitata la rambursare.

Nu in ultimul rand, o alta greseala de preluare regasita intr-un numar important de declaratii consta in nepreluarea soldului TVA de plata din perioada precedenta neachitata pana la data depunerii.

Nerespectarea corelatiilor

Multe dintre erorile frecvente de intocmire a deconturilor de TVA provin din nerespectarea corelatiilor intre unele dintre randurile acestei declaratii. In cele ce urmeaza, vom explica pe scurt o parte dintre aceste corelatii.

Informatii suplimentare cu privire la Nerespectarea corelatiilor, Erori provenite din contabilitate, Necorelarea declaratiilor gasiti in articolul complet.

De asemenea in scopul identificarii potentialelor probleme in domeniul TVA, Taxpedia a creat un instrument de analiza a situatiei firmei dumneavoastra: Radiografia de TVA. Acest serviciu este pentru moment gratuit. Astfel in baza unei descrieri sumare oferite de dumneavoastra, un specialist va pregati un raport de analiza. Dupa primirea raportului aveti posibilitatea de a discuta cu acesta, aspectele de interes.

Citeste mai multe informatii despre Radiografia de TVA.

Radiografia de TVA a firmei dumneavoastra

Cunoastem faptul ca gestionarea activitatii unei firme din punct de vedere fiscal nu este un lucru usor. In fiecare an apar noi modificari legislative si obligatii cu care un profesionist trebuie inevitabil sa tina pasul. Iar uneori e de ajuns o simpla atentionare pentru a evita posibile greseli sau pentru a profita de anumite facilitati.


Tocmai in acest scop, al autoverificarii, dar si pentru a obtine o privire obiectiva din exterior, cu privire la activitatea desfasurata Taxpedia a creat un nou instrument de analiza: Radiografia de TVA. Prin acest serviciu veti sti exact care sunt riscurile, dar si oportunitatile de care puteti beneficia din perspectiva TVA. Si cel mai important aveti posibilitatea sa interveniti la timp pentru a corecta usor eventualele neconcordante.

Acest serviciu este pentru moment gratuit.

Astfel in baza unei descrieri sumare oferite de dumneavoastra si bazandu-ne pe o cunoastere si expertiza tehnica aprofundata, un specialist din cadrul echipei noastre va pregati un raport de analiza. Acesta va consta in principal intr-o evaluare sumara a activitatii societatii dumneavoastra din perspectiva legislatiei de TVA din Romania.

Radiografia de TVA va poate ajuta sa identificati noi oportunitati de optimizare a costurilor cu TVA si sa minimalizati ariile de potential risc fiscal. De asemenea, prin intermediul acestui serviciu pot fi identificate potentiale posibilitati de recuperare a TVA platita in exces.

Va rugam sa aveti totusi in vedere faptul ca in cadrul acestei revizii, nu analizam inregistrarile contabile, nu verificam documentatia fiscala si modul de indeplinire a obligatiilor fiscale de catre societatea dumneavoastra.

Mai mult, dupa primirea raportului de analiza aveti posibilitatea de a discuta personal cu specialistul Taxpedia, toatel aspectele de interes pentru dumneavoastra din domeniul TVA.

1. Ce fel de activitati realizeaza firma dumneavoastra (ex: livrari de bunuri, prestari de servicii)?

2. Clientii dumneavoastra se afla in Romania, in state membre ale Uniunii Europene sau in tari terte?

3. Ce fel de bunuri / servicii achizitionati si cu ce frecventa?

4. Furnizorii bunurilor / serviciilor pe care le achizitionati se afla in Romania, in Uniunea Europeana sau in afara acesteia?

5. Care sunt tipurile de tranzactii din activitatea dumneavoastra care ridica cele mai multe probleme fiscale?

6. Care este numarul mediu lunar de facturi emise, primite de firma dvs?

7. Ce declaratii depune societatea dumneavoastra?

8. Alte situatii / aspecte / probleme legate de TVA cu care va intalniti in activitatea de zi cu zi si pe care ati dori sa le rezolvati mai usor?
sursa http://www.taxpedia.ro
sursa http://www.avocatnet.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one