Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Casele de avocatura romanesti in 2010

Casele de avocatura romanesti in 2010

Piata de avocatura romaneasca este dominata de jucatori locali, in conditiile in care o parte dintre cei straini si-au restrans activitatea sau si-au incetat-o. Casele de avocatura autohtone „au luat fata“ multinationalelor, intarindu-si pozitia pe piata prin deschiderea de birouri regionale sau prin parteneriate cu alti jucatori.

Cu o crestere economica atractiva in perioada 2000-2008, Romania a fost o tinta sigura pentru firmele internationale de avocatura. Numai in ultimii doi ani, Romania a bifat intrarea pe piata a unor mari firme precum Allen&Overy, DLA Piper, White&Case sau Garrigues. Caderea sectorului imobiliar si amanarea unor privatizari au facut insa ca unele nume straine sa dispara de pe piata autohtona.

Una dintre primele firme venite in Romania, casa de avocatura Linklaters din Marea Britanie, a renuntat la biroul din Bucuresti in 2008. „Trebuie luate in calcul si dimensiunile mici ale pietei avocaturii de business de aici – o piata emergenta care nu a confirmat asteptarile celor de la centru”, explica reprezentantii casei Bostina&Asociatii. Nici onorariile obtinute aici nu se ridica la nivelul celor din Occident. „Piata romaneasca este una a ratelor orare mici ce nu pot sustine un model cu criterii de profitabilitate occidentale”, este de parere Catalin Grigorescu, avocat coordonator al societatii bpv Grigorescu. Pentru anul in curs, el se asteapta la o cifra de afaceri in stagnare,de trei milioane de euro, la nivelul celei obtinute in 2008 si 2009.

Daca Linklaters a iesit de pe piata romaneasca, casa de avocatura austriaca Wolf Theis si-au redus cu un sfert numarul de avocati in 2009. „Contextul financiar economic ne-a determinat sa regandim activitatea biroului din Romania. La mijlocul anului trecut am redus numarul de avocati de la 30 la 23?, a spus Bryan Jardine, managing partner al Wolf Theiss Romania.


Anul trecut a fost un an dificil pentru avocatura de business, o piata estimata la aproximativ 300 de milioane de euro. Stagnarea afacerilor din Capitala si cresterea numarului de litigii comerciale in toata tara au facut ca marile firme de avocatura romanesti sa-si indrepte atentia si spre orasele din provincie.

Atrasi de regiunile cu potential de crestere

Bostina&Asociatii este una dintre firmele ce au fost atrase de potentialul pietei din provincie, numai anul trecut 10-11% din veniturile firmei fiind asigurate de sediile locale. Cel mai recent birou a fost deschis in august 2009 la Piatra Neamt si este cel de-al 16-lea. In 2010, casa de avocatura intentioneaza sa deschida un birou la Bacau. In ceea ce priveste cifra de afaceri, reprezentantii Bostina&Asociatii estimeaza o crestere de 8-10% pentru 2009 comparativ cu cea din 2008, de 16,6 milioane de euro.

Reprezentantii casei estimeaza o scadere cu 10% a pietei de avocatura in 2009. Daca Bostina&Asociatii au ales sa se extinda la nivel local, cei de la Tuca, Zbarcea&Asociatii au preferat sa deschida un birou la Madrid, in Spania, in asociere cu firma de consultanta Fúster García-Berdoy.

Provincia genereaza 10% din venituri

In 2010, casa Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) va continua politica de extindere teritoriala inceputa in urma cu sase ani si va deschide un birou la Craiova si unul la Cluj.

In prezent, NNDKP are doua birouri locale, la Timisoara si la Brasov. Anul trecut, cifra de afaceri a firmei de avocatura a scazut cu 6% comparativ cu anul precedent, de la 14,8 milioane de euro. „In 2010 ne asteptam la o evolutie ascendenta, de maximum 10% fata de 2009, datorata efervescentei activitatilor din zona litigiilor comerciale, dar si a unei usoare revitalizari pe partea de achizitii si finantari”, arata Ion Nestor, partener coordonator al Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Cele doua birouri teritoriale au avut in 2009 o pondere de 8,5% din cifra de afaceri a firmei, iar pentru 2010 este estimata o crestere de 10-12%.

Sursa: Adevarul
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one