Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Care sunt cele mai ieftine credite de consum: topul dobanzilor

Care sunt cele mai ieftine credite de consum: topul dobanzilor
Ciprian Botea
19.01.2010 - 17:46
Dobanzile la credite creditele de consum coboara timid in ciuda semnalelor de relaxare a politicii monetare venite din partea BNR, costul anual efectiv al unui imprumut de nevoi personale in lei fiind situat in foarte putine cazuri sub 20%.

Cel mai ieftin credit de consum in lei se afla in oferta Bancii Transilvania si vine cu o dobanda anuala efectiva de 17,7%, la un credit de 20.000 de lei contractat pe o perioada de cinci ani, potrivit datelor de pe portalul financiar Conso.ro.
Valoarea ratei lunare este de 476 lei.

Intesa Sanpaolo Bank are in oferta un credit de nevoi personale in lei cu o dobanda anuala efectiva de 18,4%, ceea ce inseamna ca pentru un credit de 20.000 de lei contractat pe o perioada de cinci ani clientul trebuie sa dea inapoi bancii 29.600 de lei. Rata lunare este de 486 de lei.

BRD, Garanti Bank si Piraeus Bank vin cu dobanzi anuale efective in intervalul 20-21%, ceea ce inseamna o rata lunara in jurul a 530 de lei/luna pentru un credit de 20.000 de lei contractat pe o perioada de cinci ani.

La celalalt capat se afla imprumuturile oferite de unele IFN-uri specializate in credite de consum si care pot ajunge la un cost anual efectiv de 35-40%.
Bancherii spun ca nu pot reporni foarte rapid creditarea in conditiile in care imprumuturile neperformante continua sa deterioreze calitatea portofoliilor de credite, iar somajul ridicat si veniturile in scadere mentin la un nivel foarte slab cererea solvabila pentru astfel de produse.
sursa :http://www.zf.ro/zf-24/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one