Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Aurul, soluţia câştigătoare pe timp de criză

Aurul, soluţia câştigătoare pe timp de criză


Paul Barbu
Luni, 15 Martie 2010
AFACERE SIGURĂ. Cei care au investit, în urmă cu 12 luni, în metalul preţios se pot bucura în prezent de un randament de 25%-30%, cât a crescut valoarea lui în acest timp.

Evoluţia preţului aurului din ultima perioadă a făcut din acesta una dintre cele mai sigure investiţii. Astfel că, potrivit brokerilor, cine a cumpărat anul trecut aur şi-l va vinde zilele acestea ar scoate un profit de 25%-30%.

„Exact acum un an, uncia de aur se tranzacţiona la preţuri cuprinse în medie la 900-920 de dolari. În prezent, tranzacţiile se fac la valori de 1.134 de dolari/uncie. Practic un investitor care a cumpărat aur acum un an înregistrează un profit real de aproximativ 25%-27%”, ne-a declarat Adi Lupşan, director general adjunct al Intercapital Invest.

Factorii de influenţă

Unul dintre cei mai importanţi factori care contribuie la creş terea sau scăderea preţului aurului este costul pe barilul de petrol. „Există un cumul de factori care influenţează evoluţia aurului. Unul dintre aceştia este evoluţia globală privind pieţele de mărfuri. De exemplu, o creştere a barilului de petrol generează automat şi o creştere a cotaţiei aurului”, mai afirmă Lupşan.

El crede că nu este întâmplătoare recenta scumpire a aurului şi aprecierea preţului barilului de petrol. Acesta a înregistrat valori de peste 80 de dolari în ultimele şedinţe, în con diţiile în care, în februarie, se efectuau tranzacţii pe pieţele globale şi la preţuri sub nivelul de 70 de dolari/uncie.

„Un alt element important îl reprezintă evoluţia cursului de schimb al dolarului cu euro. O apreciere a dolarului american este oarecum similară cu o scădere a preţului unciei de aur şi invers, o depreciere a dolarului coincide cu o creştere a preţului la care se tranzacţionea ză aurul”, mai spune şeful adjunct al Intercapital Invest.

În ultimele două săptămâni, dolarul american a reintrat într-un trend de depreciere faţă de euro, ceea ce a determinat o mişcare ascendentă privind preţul cotaţiei aurului.

Nu avem companii de profil

Pe piaţa locală de capital nu avem companii din industria aurului listate la Bursă în care românii să poată investi. „Singurul instrument disponibil investitorilor români îl reprezintă în acest moment un derivat SIBGOLD tranzacţionat la Sibex şi care urmăreşte evoluţia unciei de aur de pe pieţele globale”, a mai spus Lupşan.

Practic un investitor român care doreşte să fie acoperit printr-o investiţie în aur poate cumpăra la Bursa din Sibiu acest tip de contracte. Dacă doreste să-şi diversifice expunerea pe aur prin achiziţia de acţiuni aurifere, investitorul va fi nevoit să-şi „dirijeze” o parte din lichidităţi pe marile pieţe de capital unde accesul la aceste instrumente este mult mai facil.

LINGOURI

Românii au luat aur de la bancă de 1 milion de euro

În România, cei care vor să cumpere aur de la bancă nu o pot face decât de la una singură - Piraeus Bank. Potrivit oficialilor băncii, costul pe lingoul de aur fluctuează în funcţie de cotaţiile de pe pieţele internaţionale şi include costurile de prelucrare, transport şi asigurare.

„De exemplu, în 5 martie 2010, banca vindea lingourile la un preţ de 129 de lei pe gram, iar moneda la 980 de lei, preţurile fiind actualizate zilnic. Spre comparaţie, la momentul la care Piraeus Bank România a lansat acest produs, preţul de vânzare a unui gram de aur a fost 112 lei/gram, în timp ce o monedă putea fi cumpărată cu 845 de lei”, ne-au declarat reprezentanţii băncii.

Conform spuselor bancherilor, pe termen lung aurul s-a dovedit a fi cel mai eficient instrument de investiţie. Aurul oferă posibilitatea de diversificare a investiţiilor, de protejare a valorii şi de conservare a puterii de cumpărare pe un orizont îndelungat de timp.

Are priză la români

De altfel, aurul este încadrat în categoria celor mai sigure active pe timp de criză. „Preţul aurului a înregistrat creşteri susţinute, randamentul investitorilor în 2009 ajungând la 30%”, mai afirmă oficialii Piraeus Bank. Aurul este adus din Elveţia, cumpărat de la Credit Suisse.

Faptul că aurul are priză la publicul român s-a văzut şi în tranzacţiile efectuate de bancă în ultimele cinci luni, de când a fost lansat programul.

Românii au cumpărat aproximativ 38 de kilograme de aur sub formă de lingouri şi 550 de monede, în valoare totală de peste un milion de euro.

30% este câştigul
de care s-a bucurat un român care a investit în metalul preţios în urmă cu un an

„O creştere a cotaţiei barilului de petrol creşte automat şi preţul aurului. Un alt element de influenţă este cursul dolar/euro.“,
ADI LUPŞAN, director general adjunct Intercapital Invest SA
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one