Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Atenţie la valabilitatea medicamentelor!

Atenţie la valabilitatea medicamentelor!

Citiţi cu atenţie informaţiile de pe ambalajul medicamentelor
În majoritatea cazurilor, un produs medicamentos expirat îşi pierde eficienţa, ceea ce, în cazul bolilor grave, poate pune viaţa în pericol. Există unele tratamente care îşi păstrează proprietăţile până la doi ani după expirarea termenului înscris pe ambalaj, susţin specialiştii.

Majoritatea românilor care au fost diagnosticaţi cu sindrom gripal sezonier sau cu gripă nouă au primit medicamente antivirale (Tamiflu) cu termenul de valabilitate depăşit.

TAGURI
medicamentevalabilitate
„Tratamentul antiviral care are înscris pe cutie un termen de cinci ani nu este expirat. Au fost făcute studii la jumătatea anului 2009 în urma cărora Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) şi Comisia Europeană au decis prelungirea termenului de valabilitate a oseltamivirului cu doi ani", explică profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş".

Studii de stabilitate, din trei în trei luni

Unele medicamente de generaţie nouă, aprobate pentru comercializare de Agenţia Americană a Medicamentului (FDA) sau de EMEA, pot fi scoase pe piaţă cu un anumit termen de valabilitate, după care studiile continuă şi acesta poate fi prelungit. Pentru a stabili valabilitatea unui medicament, producătorii fac o serie de teste care se numesc studii de stabilitate.

„În condiţii standard de păstrare, din trei în trei luni, se fac determinări ca să se vadă dacă sunt corespunzătoare medicamentele respective. Dacă medicamentul este aprobat de autorităţi, se înscrie pe ambalaj termenul de valabilitate cel mai eficient. Studiile continuă însă, din trei în trei luni, până când se depistează care este termenul la care medicamentul nu mai este eficient. Iar în cazul în care tratamentul corespunde standardelor încă un an, se creşte termenul de valabilitate înscris pe ambalaj", explică profesorul doctor Ion Fulga, specialist în farmacologie, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti.

Cele mai nocive tratamente expirate

Unele medicamente, chiar dacă sunt luate după depăşirea termenului de valabilitate, nu sunt periculoase pentru sănătate, singura problemă fiind scăderea eficienţei acestora. Astfel, nu trebuie să vă panicaţi dacă aţi luat analgezice, antialergice, antigripale sau medicamente pentru durerile de stomac expirate.

Cea mai mare atenţie trebuie să o acordaţi termenului de valabilitate al antibioticelor, nitroglicerinei şi al tratamentelor lichide sau care conţin lichid. „Unele antibiotice, cum este tetraciclina, generează prin degradare o serie de produşi toxici pentru organism", atrage atenţia prof. dr. Ion Fulga.

În cazul medicamentelor administrate în afecţiuni acute, în care lipsa tratamentului pune viaţa în pericol, depăşirea termentului de valabilitate, implicit reducerea eficienţei acestuia, poate fi fatală.

sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one