Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Anul acesta au fost 50 cutremure în România

10 iunie 2010

De la începutul acestui an, în România s-au produs peste 50 de cutremure cu magnitudinea de peste 2
grade pe scara Richter. Cel mai puternic seism a fost cel de 4,8 pe scara Richter, produs în urmă cu două zile în zona Vrancea, informează Realitatea.net.Cutremurul produs în urmă cu două zile în zona Vrancea nu trebuie să-i sperie pe români. Seismologii spun că magnitudinea de 4,8 pe scara Richter intră în parametrii normali ai zonei Vrancea. Mai mult, la ora actuală nu există niciun indiciu că în România s-ar putea produce vreun cutremur puternic.

Directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că aceste seisme nu au niciun impact asupra zonei Vrancea şi nici nu anunţă un eventual cutremur major.

"Aceste cutremure mici n-au nicio relevanţă, intră în statistica normală şi nu ne dă nicio bătaie de cap, pentru că cel mare nu are nicio legătură cu ăsta, cel mare va veni mult mai târziu. Pe noi nu interesează aceste nimicuri, ne interesează cutremure catastrofale, iar de cutremure catastrofale nu poate fi vorba la ora actuală, pentru că Vrancea nu este încărcată", a declarat directorul Institutului pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

Gheorghe Mărmureanu spune că aproape în fiecare zi au loc cutremure în zona Vrancea, însă toate au o intensitate foarte mică. În ultimul secol, România a avut parte de 108 cutremure cu magnitudinea de peste 5 grade pe scara Richter, 99 fiind produse în zona Vrancea.

Ultimii 70 de ani au însemnat pentru ţara noastră patru cutremure majore. Pe 10 noiembrie 1940, România a fost lovită de un seism cu magnitudinea de 7,7 pe scara Richter, pe 4 martie 1977 s-a produs devastatorul cutremur de 7,5 grade, pe 30 august 1986 s-a produs un cutremur de 7,2 grade, iar pe 30 mai 1990, unul de 6,9 pe scara Richter
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one