Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Afla cand poti sa-ti iei concediu medical

27 martie 2010

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a explicat marti seara necesitatea introducerii asa-zisei "politii a concediilor" in Romania, precizand ca abuzurile au depasit orice cota a bunului simt, risipindu-se astfel foarte multi bani care ar putea fi folositi pentru tratarea celor care au cu adevarat probleme. Iata care sunt conditiile in care iti poti lua concediu medical.

Poti beneficia de concediu medical doar daca vei face dovada ca platesti asigurarile de sanatate, avand calitatea de asigurat social pentru concedii. Prin urmare, este obligatoriu sa ai un contract individual de munca si sa fii remunerat pentru serviciile prestate, relateaza Cancan.

Pentru a primi o pauza de la locul de munca atunci cand sanatatea o cere, trebuie sa stii ca stagiul minim de cotizare este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Se va face o exceptie doar daca starea de sanatate se va inrautati atat de mult, incat salvarea ta va impune o interventie chirurgicala.

De asemenea, nu vei achita stagiul de cotizare daca vei suferi de boli grave, precum SIDA, tuberculoza sau neoplasm (forma de cancer caracterizata prin invazia tesuturilor invecinate, recidiva dupa o interventie chirurgicala).

Vei beneficia de maximum 183 de zile de concediu medical, in functie de starea de sanatate. In cazul unor boli speciale, vei putea lipsi de la serviciu pana la un an si jumatate.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one