Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

7 greşeli pe care să le eviţi dacă vrei să îţi vinzi casa repede

25 MARTIE 2010
Vânzarea unei locuinţe - mai ales dacă eşti la prima încercare - te poate surprinde. Te poţi implica emoţional, trebuie să acorzi mai mult timp decât eşti pregătit să o faci şi mai ales, trebuie să te resemnezi cu gândul că nu vinzi în vara lui 2007, când vânzătorul făcea legea pe piaţă. Acum, tu alergi după cumpărători şi nu invers. Citeşte ce greşeli trebuie să eviţi pentru a obţine cel mai mare preţ posibil pentru casa ta în plină criză imobiliară.

Diana Drinceanu 25 Mar 2010, 13:35

Prima Greşeală- Implicarea emoţională

Odată ce ai decis să îţi vinzi locuinţa, pune-te în postura unui vânzător de case, nu în cea de proprietar. Privind o tranzacţie strict din perspectiva financiară, te vei detaşa de aspectele emoţionale ale vânzării căminului de care te leagă o serie de amintiri.

De asemenea, încearcă să îţi aminteşti cum te simţeai atunci când tu ai cumpărat locuinţa pe care încerci să o vinzi.

Nu uita că nu vinzi doar o proprietate, ci o imagine, un vis şi un mod de viaţă, în acelaşi timp, motiv pentru care vei fi tentat să investeşti timp şi bani pentru a-ţi pregăti casa de listare pe piaţa liberă. Aceste schimbări nu doar că te vor ajuta să creşti preţul de strigare, dar locuinţa nu îţi va mai fi familiară şi astfel nu te vei implica emoţional, scrie Forbes.


Greşeala 2- Să nu angajezi un agent imobiliar

Deşi agenţii imobiliari percep un comision semnificativ (aproximativ 3%), să încerci să îţi vinzi casa de unul singur, mai ales dacă nu ai mai făcut-o până atunci, poate fi destul de dificil. Un agent bun ar trebui să te ajute să fixezi un preţ corect şi competitiv, care să îţi crească şansele unei vânzări rapide.

De asemenea, agentul are mai multă experienţă în negociere şi te poate ajuta să vinzi la un preţ mai bun. Pe parcursul unei tranzacţii pot apărea diverse probleme, iar agentul ştie cum să le soluţioneze.

În plus, agenţii imobiliari sunt familiarizaţi cu actele şi documentele necesare finalizării tranzacţiei.


Greşeala 3- Să ceri un preţ nerealist

Indiferent dacă ai ales să lucrezi cu un agent sau nu, stabilirea unui preţ corect este cheia vânzării. Îţi aminteşti că atunci când ai cumpărat locuinţa pe care vrei acum să o vinzi ai analizat piaţa, iar preţul a fost unul din factorii principali de care ai ţinut cont atunci când te-ai decis asupra proprietăţii? Cumpărătorii vor face la fel pentru casa ta.

În contextul actual, o casă a cărei valoarea este mult apreciată nu se va vinde. De fapt, listarea la un preţ mai mic poate fi o strategie de atargere a cumpărtorilor.


Greşeala 4- Să te aştepţi să primeşti preţul cerut

Orice cumpărător deştept va negocia. Dacă vrei ca vânzarea să fie încheiată, trebuie să îi joci jocul. Listează locuinţa la un preţ sub piaţă, însă lasă şi loc de negociere.

Trebuie să îi oferi cumpărătorului şansa de a simţi că a făcut o afacere bună.


Greşeala 5- Să nu postezi fotografii cu proprietatea

Cei mai mulţi cumpărători vizitează portalurile imobiliare şi foarte multe locuinţe scoase la vânzare au fotografii. Îţi vei face un mare deserviciu dacă nu vei posta şi tu fotografii cu locuinţa ta.

Apelează la un cunoscător pentru fotografii şi vei avea un alt avantaj. O fotografie bună trebuie să fie clară şi luminoasă. Optează pentru o şedinţă foto în timpul zilei, într-o zi senină.


Greşeala 6- Să încerci să ascunzi probleme majore ale proprietăţii

Majoritatea problemelor vor fi descoperite atunci când potenţialul cumpărător va inspecta casa, aşa că nu are rost să ascunzi nimic. Ori repară înainte de vizitele celor interesaţi ori spune de la început ce probleme sunt.

Ţine cont de faptul că dacă nu vei reparat micile stricăciuni, precum plăci sparte de faianţă, o baterie ruginită la chiuveta de la bucătărie, un perete murdar, mulţi din potenţialii clienţi vor pleca.


Greşeala 7- Să nu îţi pregăteşti casa de vânzare

Vânzătorii care nu îşi vor curăţa şi aranja casa, pornesc la drum cu un dezavantaj. Un cumpărător va alege întotdeauna o proprietate în care se simte ca acasă.

Dacă nu îţi permiţi să angajezi profesionişti, dedică-ţi un weekend acestor activităţi. Curăţă, aruncă obictele pe care oricum nu le vrei în noua locuinţă, vopseşte şi igienizează pereţii şi scapă de orice miros neplăcut. În felul acesta vei obţine preţul dorit.
sursa :http://www.money.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one