Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

56 de milioane de euro pentru proiecte privind energia inteligenta

30 martie 2010

Companiile si autoritatile publice pot depune, pana la data de 24 iunie 2010, proiecte pentru acordarea de finantari europene in domeniul energiilor inteligente, in cadrul programului "Energie Inteligenta Europa", dupa cum informeaza Departamentul de Afaceri Externe (DAE). Programul dispune de un buget de aproximativ 56 milioane de euro.

Programul „Energie Inteligenta Europa” ofera finantare pentru proiecte ce vizeaza crearea si diseminarea de expertiza, competenta si metode; schimburi de experienta; dezvoltarea pietei; propuneri de politici energetice; sensibilizarea opiniei publice si furnizarea de informatii; educatie si formare. Programul este lansat de Comisia Europeana, iar conditiile de finantare prevad acordarea a pana la 75% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiecte.

Potrivit DAE, data limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 24 iunie 2010, iar durata maxima a unui proiect este de maximum 3 ani.

DAE precizeaza ca, prin acest proiect, nu se ofera finantare pentru proiecte concrete de cercetare si dezvoltare tehnologica in domeniul eficientei energetice si a energiilor regenerabile. De asemenea, nu beneficiaza de finantare nici investitiile industriale sau proiectele demonstrative.

Programul este conceput sa actioneze in trei directii, respectiv promovarea eficientei energetice si utilizarea rationala a resurselor energetice, promovarea unor noi surse de energie regenerabila si sprijinirea diversificarii acestora, promovarea eficientei energetice si utilizarea de noi surse de energie regenerabile in sectorul transporturilor.

Pentru anul 2010, prioritatile si tipurile de actiuni avute in vedere sunt urmatoarele: SAVE – Eficienta energetica si utilizarea rationala a energiei, ALTENER – Resurse noi si regenerabile de energie, STEER – Energia in transport, care urmareste promovarea eficientei energetice si utilizarea de surse regenerabile in transport, si Initiative integrate.

Proiectele care beneficiaza de un buget total mai mic de 500.000 de euro sau mai mare de 2,5 milioane de euro sunt considerate exceptii, in conditiile in care majoritatea se situeaza in jurul valorii de 1 milion de euro.

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie sa implice organizatii partenere din trei state eligibile diferite. Totodata, ele trebuie sa aiba obiective clare, impact puternic si sa aduca valoare adaugata europeana.

Cererea de propuneri pentru proiecte este prevazuta in cadrul „Programului de lucru 2010 pentru implementarea Programului Energie Inteligenta Europa II”, adoptat de Colegiul Comisarilor, in urma cu o saptamana. Programul este menit sa asigure siguranta si durabilitatea aprovizionarii Europei cu energie la preturi competitive.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one