Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dosarul uciderii lui Marian Cozma a avut 13.000 de pagini

Dosarul uciderii lui Marian Cozma a avut 13.000 de pagini

Reprezentanţii Poliţiei de Veszprem au anunţat, joi, că dosarul uciderii handbalistului român Marian Cozma, în 8 februarie 2009, a adunat 13.000 de pagini, costurile anchetei din ultimul an fiind estimate la 68 milioane de forinţi, adică aproximativ 250.000 de euro.

Conform declaraţiei colonelului Derzsy Peter, şeful Criminalisticii din cadrul Poliţiei Veszprem, dosarul întocmit după uciderea handbalistului român Marian Cozma a adunat 38 de capitole, în 13.000 de pagini.

Au fost audiaţi 700 de martori, au avut loc 57 de interogatorii directe şi 416 persoane au fost supuse recunoaşterii. Au fost adunate 347 dovezi, 60 de specialişti analizându-le şi exprimându-şi opiniile. Cercul de suspecţi a adunat 27 de persoane, care au fost implicate anterior şi în alte 53 de tipuri de infracţiuni.

Rezultatele anchetei care a durat aproape un an au fost date publicităţii joi, într-o conferinţă de presă. Colonelul Derzsy Peter a estimat costurile anchetei la 68 de milioane de forinţi, adică 248.401 euro. Conform declaraţiilor şefului secţiei de Criminalistică din cadrul Poliţiei Veszprem, dosarul va fi predat luna viitoare la Procuratură.

Poliţia din Veszprem a anunţat joi, oficial, că autorul crimei este considerat Raffael Şandor, care l-a înjunghiat în inimă pe Marian Cozma, după ce îi aplicase o lovitură similară şi în zona rinichilor. Ceilalţi doi handbalişti de la MKB Veszprem implicaţi în altercaţia din 8 februarie, croatul Ivan Pesici şi sârbul Zarko Sesum, au fost atacaţi de al doilea suspect, Nemeth Gyozo, ajutat de Ivan Sztojka. Gyozo a fost cel care l-a înjunghiat în zona rinichilor pe Ivan Pesici.

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, în data de 8 februarie 2009, la restaurantul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesic, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

Sâmbătă, la ora 15.00, în faţa Veszprem Arena va fi dezvelit monumentul închinat memoriei lui Marian Cozma. Imediat după tragedia petrecută în 8 februarie 2009, fanii echipei din Ungaria au deschis un cont în care s-au făcut donaţii, pentru ridicarea acestui monument. În aproape un an, ei au strâns suma de aproximativ 20.000 de euro. Monumentul este din granit, are 2,5 metri înălţime şi a fost realizat de sculptorul Mihaly Gabor.
sursa http://www.mediafax.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one