Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Voicu & comp. plănuiau arestarea lui Blaga, Oprea şi Onţanu

19-martie-2010

Scris de Dan Focseanu
Update: Puteti citi aici stenogramele unor incredibile interceptari telefonice si ambientale din referatul DNA, date publicitatii de hotnews.ro

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, pesedistul Toni Greblă, are toate motivele să ţină sub cheie cele 11 volume ale dosarului Voicu. Surse senatoriale susţin că acest dosar va avea un efect devastator asupra clasei politice şi asupra sistemului juridic din Romånia. Liberalii şi pesediştii din Comisia juridică a Senatului şi-au pus la propriu måinile în cap cånd au început să răsfoiască dosarul trimis de DNA pentru a cere arestarea senatorului Cătălin Voicu.

Potrivit surselor noastre, ancheta procurorilor anticorupţie scoate la iveală legăturile periculoase dintre clasa politică şi judecători, legături intermediate chiar de către Cătălin Voicu. Dosarul este covårşitor şi pune în lumină găştile de interese care se pregăteau să pună måna pe Romånia, în cazul în care Mircea Geoană ar fi ajuns preşedintele ţării.
Împărţiri de funcţii, de zone de influenţă şi chiar stabilirea unor „liste negre“ cu duşmanii care trebuiau anihilaţi odată cu venirea la putere a lui Voicu & comp. Cap de listă era chiar actualul ministru de Interne, pedelistul Vasile Blaga, care, conform transcrierilor înregistrărilor aflate la dosar, urma să fie arestat de către puterea mafioto-pesedistă care nici măcar nu concepea ca Mircea Geoană să piardă alegerile prezidenţiale. Următorii pe lista arestaţilor erau Gabriel Oprea, şeful independenţilor şi Neculai Onţanu, primarul sectorului 2. Şi lista nu se opreşte aici. Interesant este că Voicu&comp. ştiau că sunt urmăriţi şi intereceptaţi de către procurorii DNA, dar cu toate acestea nu le mai păsa, pe principiul că odată ajunşi la putere devin intangibili în faţa instituţiilor statului.
Practic, Cătălin Voicu ajunsese un soi de intermediar care le promitea şi, adesea, chiar le rezolva problemele politicienilor din PSD şi PNL şi ale acoliţilor lor cu justiţia, primind în schimb bani şi avantaje. Pe acest sistem, Voicu îşi negociase deja poziţia de ministru de Interne în administraţia Geoană, iar funcţia era ca şi adjudecată.
Potrivit informaţiilor noastre, avånd în vedere informaţiile extrem de grave care dezvăluie sistemul mafiot care se pregătea să pună måna pe ţară, cercetările în acest dosar vor fi cu siguranţă extinse. Avånd în vedere că încă de la primele vizite ale lui Voicu la DNA i s-a interzis să ia legătura cu Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc şi Dan Ioan Popescu, nu e greu de anticipat încotro se vor îndrepta cercetările procurorilor anticorupţie.

Putregaiul din justiţie

Despre dosarul lui Voicu poposit la Comisia Juridică a scris pe blogul său şi senatorul PD-L Iulian Urban, vicepreşedintele comisiei.
„Pot spune după analiza actelor că există judecători şi procurori pentru care merită să lupţi ca parlamentar. Sunt judecătorii care nu se lasă corupţi, nu se lasă intimidaţi, care nu se lasă antrenaţi în jocurile perverse ale politicienilor şi care ne demonstrează faptul că dacă magistratul REFUZĂ să dea curs unor cereri de trafic de influenţă, nimeni şi nimic nu au cum să îl influenţeze în luarea unor decizii. Dedic toate laudele pe care le pot găsi judecătorilor de la ÎCCJ care au refuzat să dea curs unor mårşave cereri de intervenţie care trebuiau făcute asupra lor de către unii... colegi. Pentru aceşti judecători merită să obţinem pensii speciale şi toate onorurile din lume, pentru că ei reprezintă speranţa pentru o justiţie demnă, corectă şi aflată în slujba adevărului şi nu a şpăgii sau traficării funcţiilor vremelnic ocupate în statul romån.
Pe de altă parte, acest dosar scoate în evidenţă putreziciunea care a cuprins la vårf politica, poliţia şi justiţia romånă.
Magistraţi de o înaltă demnitate, care s-au coboråt pånă la cel mai de jos nivel al profesionalismului, moralităţii şi demnităţii lor, ajungånd nişte unelte manevrate financiar în måinile unor politicieni care pur şi simplu nu au niciun fel de activitate politică meritorie, ci doar orientată spre traficarea influenţei pentru obţinerea de foloase materiale.
În momentul în care dosarul Voicu va fi trimis în instanţă şi va deveni public, întreaga societate romånească va avea ocazia să vadă unde a ajuns în acest moment nimicnicia unora din cei pe care romånii i-au votat şi trimis în Parlament. S-ar putea chiar să asistăm la dezintegrarea unui întreg partid politic care va trebui să facă faţă presiunii fantastice care se va revărsa din conţinutul acestui dosar.
Pentru că trebuie să ne înţelegem: Nu dl senator Voicu este cel protejat în acest moment. Nici pe departe. Să fim serioşi, că dl Voicu nu este atåt de important acum pentru PSD. Important, însă, este impactul pe care îl va avea asupra romånilor şi în plan internaţional dezvăluirea unui modus operandi care va demonstra că în acest moment justiţia şi politica romånească la vårf au nevoie de o asanare urgentă. De aceea, se va face un zid al PSD şi PNL în jurul acestui dosar şi nu al persoanei Voicu. Şi dacă acest lucru înseamnă că 100 de parlamentari şi 1.000 de primari să meargă la închisoare, atunci preţul trebuie plătit pentru a salva societatea romånească.
Nu trebuie ocolită nici problema poliţiei romåne. Rămåi şocat să vezi cum capi ai poliţiei îşi pleacă coloana, îşi subordonează statutul pentru care sunt plătiţi din bani publici, ca să facă jocul corupător dictat de nişte politicieni veroşi.
Teama celor din PSD sau chiar PNL este imensă, pentru că vor fi mistuiţi de adevărul crunt degajat din acest dosar.
În egală măsură, ei se vor apăra vorbind de comandă politică şi alte bazaconii, pentru că, în fapt, vom vedea cum, atunci cånd un judecător care refuză să se lase corupt, este imediat catalogat ca fiind supus lui Băsescu. Discuţii de toată jena, liste de «execuţii» ce trebuiau făcute după alegerile prezidenţiale... Pentru că adevărul este că aceşti oameni nu s-au gåndit niciun moment că PSD va pierde alegerile prezidenţiale, astfel încåt, deşi ştiau/bănuiau că sunt interceptaţi, totuşi spuneau nonşalant că vor rezolva ei aceste dosare... după alegerile prezidenţiale! Avånd de partea lor cea mai mare coaliţie de partide, aproape toată mass-media, aproape toate instituţiile statului, nu se gåndeau că aveau cum să piardă alegerile!!! Şi de aceea erau atåt de nonşalanţi şi siguri atunci cånd încălcau legea!
Consider că Justiţia romånă are încă o şansă imensă. Să se reconstruiască în jurul judecătorilor care refuză să se lase corupţi.
Poliţia are o şansă imensă. Să scape urgent de corupţi, de cei care îşi pun serviciile în sarcina unor politicieni sau oameni de afaceri.
Consider că politia romånească are o şansă imensă. Dacă cererea DNA nu va primi un vot al Senatului, atunci cu adevărat corupţia a învins în Romånia şi ne merităm soarta, aşa cum o spun de multe ori.
Şi... oamenii de afaceri romåni au o şansă imensă. Să nu se mai lase induşi în eroare de balivernele flasce ale celor care le promit că pot cumpăra judecători, procurori, poliţişti, pentru că îşi aruncă banii şi libertatea pe fereastră“.

PSD şi PNL au făcut zid pentru Voicu

Iulian Urban povesteşte şi cum au decurs discuţiile procedurale în cadrul comisiei pe margine acestui dosar. „Eu m-am împotrivit cererii formulate de colegii PSD şi PNL ca dl senator Voicu să fie audiat la Comisia Juridică. Pentru că nu avem ce să audiem. Pentru că nu avem voie, ca senatori, să ne substituim judecătorilor care vor delibera asupra cererii procurorilor. Colegii de la PSD au spus: «Dacă l-am audiat pe Şerban Mihăilescu, atunci trebuie să respectăm cutuma şi să îl audiem şi pe Voicu». Nu ştiu ce cutumă este aia care presupune un singur precedent... Am înţeles însă că se tem ca de foc ca să iasă în public conţinutul dosarului, lucru care pånă la urmă nu se va putea evita.
Însă, atunci am cerut ca, în cazul dlui Mihăilescu, presa să aibă acces la audierile dlui Voicu, ca să respectăm integral cutuma invocată de PSD. «Vai nu, nu se poate...», a venit reacţia imediată a colegilor PSD şi PNL.
Am mai cerut ca, dată fiind importanţa votului şi faptul că este prima oară în istorie cånd se cere arestarea unui senator, iar dosarul mi se pare de departe cel mai «promiţător» în materie de «şoc şi groază» din Romånia ultimilor 20 de ani, ca fiecare din cei 137 de senatori ce vor vota să aibă acces să îl citească ca să poată da votul conform propriei convingeri, şi nu luåndu-se după un raport al Comisiei Juridice unde, pentru că domină senatori de la PSD şi PNL, acesta va merge la plen cu propunere de... respingere a cererii DNA.
Am cerut de asemenea ca marţi, 23.03.2010, raportul să fie depus la Biroul Permanent al Senatului pentru ca în plenul de miercuri, 24.03.2010, să se dea votul.
Numai că, aceste cereri au o şansă mică să fie respectate tocmai pentru ca, prin lipsa independenţilor din comisii sau Biroul Permanent, PSD şi PNL vor avea voturile necesare care să le permită întårzierea sau chiar blocarea acestor proceduri. Iar în Plenul Senatului, acolo unde votul majoritar îl are PD-L, UDMR şi Independenţii, este posibil să nu se ajungă prea curånd“.

De ce informaţiile în cazul Ridzi au fost publice, iar acum sunt ţinute sub cheie

„Nu ştiu dacă ţineţi minte cazul Ridzi. Atunci, deşi era vorba tot de o urmărire penală făcută de DNA, totuşi, cu mult înainte ca dosarul să ajungă la Parlament, probele din dosar s-au «scurs» în presă via blogului unui ziarist. Acum, acest lucru nu s-a mai întåmplat. Şi nici eu sau alt coleg nu putem da detalii despre dosar, avånd permisiunea să vorbim doar în termeni generali despre conţinutul exploziv al dosarului Voicu. Pentru că în dosarul Voicu, spre deosebire de dosarul Ridzi, mai aflăm şi faptul că şantajul de presă era parte a unor înţelegeri în care intrau şi ziarişti care au pus umărul la campania PSD dusă împotriva lui Băsescu“, precizează Urban.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one