Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vladescu: Exista riscul ca statul sa redevina actionar la Rompetrol

Vladescu: Exista riscul ca statul sa redevina actionar la Rompetrol. Cum comentati?
Razvan Voican
18.01.2010

Finantele asteapta sa incaseze in septembrie aproape 600 de milioane de euro de la proprietarul Rompetrol.

Ministrul finantelor Sebastian Vladescu ia in calcul riscul ca Rompetrol, controlat de grupul kazah KazMunaiGaz, sa nu plateasca integral suma de 600 milioane de euro reprezentand rascumpararea obligatiunilor aflate in proprietatea statului roman si care ajung la scadenta in septembrie, acesta putand deveni subiectul financiar al anului.
"Exista riscul sa ne trezim din nou actionari la Rompetrol pentru ca in contractul privind conversia datoriilor istorice ale companiei in obligatiuni preluate de stat este o potentiala slabiciune: kazahii pot face rascumpararea integral sau partial.
Aceasta le-ar permite sa faca un anumit arbitraj prin care sa mentina o anumita cota de participare, iar restul sa-l cedeze statului", a declarat Vladescu intr-un interviu acordat ZF.
Totusi, el nu vede un motiv anume pentru care nu ar avea loc rascumpararea integrala a obligatiunilor. La sfarsitul anului trecut, intr-o emisiune televizata, presedintele Traian Basescu se declara convins ca grupul kazah care a preluat Rompetrol in 2007 va plati integral datoria catre statul roman. Dinu Patriciu, omul de afaceri care l-a convins in 2003 pe premierul Adrian Nastase sa accepte transformarea datoriilor Rompetrol in obligatiuni, si-a vandut toate actiunile in 2007 si apoi in 2009 pentru mai mult de 1 mld. euro.
Cele 600 mil. euro datorate de Rompetrol reprezinta principalele venituri nefiscale pe care mizeaza bugetul de stat in acest an, spune Vladescu.
Cat priveste veniturile din impozite si taxe, seful finantelor afirma ca singura schimbare care va intra in vigoare in acest an este inlocuirea impozitului minim cu impozitul forfetar pe domenii de activitate, acesta urmand sa fie aplicat de la 1 iulie.
"In afara de impozitul forfetar care sper sa fie functional la 1 iulie, in 2010 nu schimbam nicio bucatica din sistemul de impozitare, mergem mai departe pe structura actuala, cu venituri de 30% din PIB."
Vladescu are insa ganduri mari de reformare a sistemului de taxe si impozite, pe care il considera retrograd in forma actuala.
"Cred ca structura lui, de la taxele locale pana la contributiile sociale, impiedica modernizarea Romaniei. Intentia mea este sa regandim acest sistem, desigur cu conditia ca si clasa politica sa se deconecteze de la abordarile de campanie electorala si sa accepte solutii adecvate in actualele conditii economice foarte fragile."
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one