Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Viorel Catarama, delict de opinie

16-martie-2010

Adevaratii liberali din PNL ar avea toate motivele de ingrijorare dupa excluderea intempestiva din partid a lui Viorel Catarama. Si asta nu pentru ca ar fi vorba despre vreo personalitate politica de mare calibru, ci pentru ca a fost sanctionat cu maxima asprime un delict de opinie, infractiune de neconceput in democratie si, cu atat mai mult, intr-un partid liberal.

Excluderea lui Viorel Catarama a fost deznodamantul previzibil al conflictului dintre acesta si Crin Antonescu, conflict care si-a atins punctul culminant la recentul congres, cand Viorel Catarama a facut o declaratie fatala pentru viitorul sau poltiic.

"Acum un an a venit pe un vot uninominal (Crina Antonescu, n.red.), astazi vrea lista. Ce s-a intamplat? Explicatiile pe care le-am primit de la tribuna nu m-au convins si atunci am cautat alte explicatii si ca sa pot sa ajung la aceste explicatii o sa arunc o privire pe raportul detaliat al veniturilor si cheltuielilor electorale ale PNL, alegeri prezidentiale 2009. Acest raport arata ca noi avem un minus de 1,6 milioane de euro. Este o datorie a partidului care trebuie platita. Cine o va plati? Fiind un partid de Opozitie, probabil ca sponsorii. Si atunci ma gandesc, nu cumva sponsorii doresc ca din conducerea PNL sa dispara acele voci critice, acele pareri independente specifice liberalilor si liberalismului?", a spus Viorel Catarama de la tribuna Congresului.

Culmea este ca Viorel Catarama nu a gresit, cel putin in privinta datoriilor. Trezorierul PNL, chemat sa dea explicatii, a incercat o eschiva, dincolo de care insa a rezultat exact suma indicata. Dar toate partidele au datorii, mai ales dupa cea mai costisitoare campanie electorala. De ce ar fi vrut Crin Antonescu sa pastreze secreta situatia financiara a PNL?

Poate exact din motivul invocat de Viorel Catarama: puterea pe care sponsorii o capata astfel in partid? Dar Viorel Catarama nici macar nu a fost original. Aceste suspicuni, caci nu a facut nimic mai mult decat sa dea glas unor suspiciuni, au fost formulate de nenumarate ori in presa si nu sunt deloc deplasate.

Si totusi, reactia lui Crin Antonescu a fost mai mult decat aspra. Furibund, Crin Antonescu l-a calificat pe Viorel Catarama drept securist ordinar, "gradul nu i-l cunosc", si i-a anuntat imediat excluderea in partid. Dar aceasta decizie nu era de competenta sa exclusiva. Culmea, seful acestei filiale, Dragos Dinca, nu se arata, saptamna trecuta, deloc convins de necesitatea unei astfel de santiuni drastice: "Personal, nu cred ca sunt motive sa fie exclus. A venit si a tinut un discurs la Congres. Dar nu presedintele organizatiei ia decizia." Intr-adevar, nu domnia sa a luat decizia. A luat-o Consiliul National Executiv la propunerea Biroului Politic, dupa cum a vrut Crin Antonescu.

Trecand la fondul acuzatiilor, daca domnul Catarama este intr-adevar securist, afirmatie in sprijinul careia dl. Antonescu nu a adus niciun fel de dovada, de ce nu a cerut mai devreme excluderea acestuia din partid? Si daca dl. Antonescu stia ce trecut monstruos are Viorel Catarama cum se face ca, in urma cu mai putin de un an, la precedentul congres liberal mai precis, ii ridica osanale, numindu-l atunci un stalp al liberalismului pe nedrept trecut in anonimatul partidului? Sa intelegem ca din punctul de vedere al lui Crin Antoenscu securistii sunt buni cat timp se afla de partea domniei sale si devin indezirabili cand ii devin adversari si mai ating si puncte teribil de sensibile?

Pana la urma, Viorel Catarama nu a facut decat sa exprime niste suspciuni, pornind de la date concrete, care s-au confirmat. In replica, Crin Antonescu a lansat niste acuzatii punctuale, nedovedite, care daca sunt adevarate il fac un fel de tainuitor, si s-a pronuntat ferm in privinta unei chestiuni ce nu intra in competenta sa. Oare ce-o fi mai grav?
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one