Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vass: Se reduc inclusiv indemnizaţiile pentru mame, plafonate la 4.000 lei

28 mai 2010

Reducerea cu 15% a indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi aplicată la suma rezultată din calculul a 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni, conform legii Guvernului,astfel că se reduc inclusiv indemnizaţiile plafonate la 4.000 lei, iar indemnizaţia maximală pentru mame devine 3.400 lei. Modalitatea de reducere a indemnizaţiei pentru creşterea copilului a fost explicată de către consilierul pe probleme economice al premierului, Andreea Paul-Vass, pe baza proiectului cu măsuri de austeritate pregătit de Guvern.
Vass a arătat că indemnizaţia va fi calculată la fel ca până acum, şi anume 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni. Dacă suma este mai mare de 4.000 lei, indemnizaţia se plafonează la această sumă, iar dacă suma este mai mică de 600 lei, indemnizaţia nu va scădea sub această valoare. La sumele astfel rezultate se va aplica însă reducerea cu 15%, conform proiectului cu măsuri de austeritate al Guvernului, informează Mediafax.


"Aşadar, se reduc inclusiv indemnizaţiile plafonate la 4.000 lei. Indemnizaţia maximală pentru mame devine astfel 3.400 lei. În cazul în care după aplicarea reducerii cu 15% suma rezultată este sub 600 lei, se acorda indemnizaţia de 600 lei", a spus consilierul premierului.

La aceasta se adaugă alocaţia copilului de 200 lei, care rămâne nemodificată pentru primii doi ani ai copilului şi de 42 lei ulterior. Astfel, în primii doi ani de viaţă a noului născut, o mamă cu carte de muncă are un nivel al veniturilor minimale pentru creşterea copilului şi pentru copil de 800 lei.

Perioada pentru care se acordă indemnizaţia de creştere a copilului a rămas nemodificată, la doi ani.

Proiectul pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea are aplicabilitate până la sfârşitul anului curent, a mai arătat consilierul.

Liderii Coaliţiei au decis, miercuri, ca indemnizaţia de creştere a copilului să fie diminuată cu 15%, reducere care va fi efectuată printr-un proiect de lege pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament.

Consilierul premierului pe probleme economice, Andreea Vass-Paul, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că diminuarea va fi aplicată la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului, plăţile efectuate totalizând 189.883.868 de lei.

Aproximativ 50 de mămici cu bebeluşi în cărucioare, dar şi tătici şi bunici s-au adunat, miercuri, în faţa sediului Guvernului pentru a cere demnitarilor să nu reducă alocaţia şi indemnizaţia pentru copii, unii protestatari purtând tricouri albe pe care scrie "SOS" şi banderole negre la mâini.

Proteste similare ale părinţilor nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a reduce indemnizaţia pentru creşterea copilului şi alte drepturi pentru aceştia au avut loc şi în Iaşi şi Braşov.

Organizatorii protestului susţin că reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului are impact nesemnificativ pentru bugetul de stat, respectiv sub 0,02 la sută din PIB, însă efectul este covârşitor pentru dezvoltarea copiilor.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one