Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Valentin Lazea, BNR: Putem ieşi din recesiune în trimestrul al doilea

Valentin Lazea, BNR: Putem ieşi din recesiune în trimestrul al doilea
Dacă industria şi exporturile au simţit primele criza, tot ele vor da şi semnalul ieşirii din recesiune. Economistul şef BNR Valentin Lazea estimează că începând cu al doilea trimestru vom avea o creştere economică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
"Industria este ramura cea mai bine legată de exporturi. Industria şi exporturile vor da semnalul ieşirii din recesiune, prognozele pentru sfârşitul anului 2009 sunt destul de promiţătoare. În trimestrul al patrulea din 2009 scăderea în industrie şi exporturi va fi aproape de zero, faţă de trimestrul al treilea din 2009. Comparând trimestrul patru din 2009 cu acelaşi trimestru din 2008, scăderile sunt de 6%. De abia în trimestrul al doilea sau al treilea din 2010 vom putea vedea creşteri în comparaţie cu aceleaşi perioade din anul trecut", a declarat la The Money Channel economist şef BNR Valentin Lazea.

De ce a ratat BNR ţinta de inflaţie

"Inflaţia la finalul anului 2010 se va situa în intervalul 2,5%-4,5%, datorită presiunilor inflaţioniste din acest an care sunt mai mici decât cele din 2009, mai ales din cauza accizelor majorate şi de la preţurile administrate", spune economistul şef BNR.

În opinia lui Lazea, România a ratat ţinta de inflaţie pentru că mai are de făcut recuperări în ceea ce priveşte accizzele şi nu din cauza coşului de inflaţie. Ţara noastră ar trebui să profite de creşterea inflaţiei în ţările occidentale pentru a atinge o convergenţă.

"Creşterea inflaţiei în ţările occidentale ar putea însemna o şansă pentru România. Ei vin de jos în sus, iar noi să venim de sus în jos", crede Lazea.
sursa http://www.money.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one