Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Udrea: Nu sunt de acord cu impozitul forfetar pentru agenţiile de turism

Udrea: Nu sunt de acord cu impozitul forfetar pentru agenţiile de turism

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu introducerea impozitului forfetar pentru agenţiile de turism, deoarece în cazul acestora evaziunea fiscală nu este un fenomen de masă

Nu sunt de acord cu introducerea impozitului forfetar pentru agenţiile de turism . Evaziunea fiscală trebuie eradicată, dar nu cred că în cazul agenţiilor de turism acesta este un fenomen de masă", a spus Udrea.

Surse guvernamentale au declarat recent pentru MEDIAFAX că restaurantele, hotelurile, turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar şi pompele funebre se numără printre activităţile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar, potrivit unei liste aflată în discuţia autorităţilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populaţiei.

"Eu am vorbit despre fenomenul evaziunii în turism şi chiar am întreprins măsuri împotriva acestuia, am desfăşurat o campanie de informare împotriva turismului la negru şi am întărit acţiunile de control, dar, repet, nu cred că agenţiile sunt cele care fac evaziune. Urmează să mă întâlnesc cu reprezentanţi ai agenţiilor şi ai Ministerului Finanţelor pentru a găsi o soluţie", a mai spus Udrea.

De asemenea, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) s-a declarat "profund indignată" de introducerea impozitului minim pentru categoria agenţiilor de turism , susţinând că activitatea acestora "prezintă cota zero de evaziune fiscală".

Serviciile din turism propuse pentru impozitul forfetar sunt hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată, parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere, alte servicii de cazare.

De asemenea, sunt cuprinse restaurantele, activităţile de alimentaţie (catering) pentru evenimente, alte activităţi de alimentaţie, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, agenţiile turistice, tur-operatorii şi firmele care asigură alte servicii de rezevare şi asistenţă turistică.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one