Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Traian Basescu: Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca nu putem cheltui mai mult decat producem. Nu putem trai din datorii

Traian Basescu: Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca nu putem cheltui mai mult decat producem. Nu putem trai din datorii
de R.M. HotNews.ro
Vineri, 5 martie 2010, 12:06 Actualitate | Esenţial

Romanii trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca nu putem cheltui mai mult decat producem, a afirmat vineri presedintele Traian Basescu, la sedinta de bilant a Ministerului Apararii.

"Va trebui sa dimensionam exigentele pe realitatile Romaniei si sa intelegem odata pentru totdeauna ca nu putem cheltui mai mult decat putem produce. Nu o spun pentru Armata, ci o spun in general. Imaginati-va ca in perioada urmatoare guvernul nu ar putea sa ia masuri pentru ca se opune o masa intreaga de propagandisti, pe la tv, peste tot", a afirmat seful statului.

Traian Basescu a sustinut ca daca Guvernul nu va fi lasat sa adopte masurile necesare de ajustare a cheltuielilor publice, Romania va fi nevoita sa contracteze un nou imprumut extern la sfarsitul anului.

"Sa ne imaginam ca guvernul nu ar putea impune niste cheltuieli rezonabile pentru stat. (...) Efectul ar fi ca la sfarsitul lui 2010 ar trebui sa facem un nou imprumut pentru a putea plati toate facilitatile de care au beneficiat in mod nejustificat anumite categorii" ale populatiei, a spus el, exemplificand cu sporul de zambet sau sporul pentru imbracat decent.

"Am mers prea departe cu bucuria, cu veselia de a cheltui, fara sa avem si responsabilitatea de a ne intreba de unde sursele de finantare".

El a asigurat insa militarii ca va "colabora" cu Parlamentul si cu guvernul pentru a gasi "solutiile rezonabile pentru ca dotarea si problematica sociala sa fie rezonabil rezolvate" in domeniul Apararii.

"Imi este foarte clar si este una dintre responsabilitatile mele in calitate de comandant al fortelor armate sa privesc cu realism catre nevoile Armatei, in mod deosebit catre nevoile de dotare si securitate sociala".
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one