Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: "Pentru imagine, era extraordinar să nu-l desemnez pe Boc, dar ar fi fost o pierdere uriaşă"

Autor: CAPITAL Online Publicat: 23 Decembrie 2009 Vizionari: 69; Preşedintele Traian Băsescu a declarat la B1Tv, că, din punct de vedere al imaginii, era "extraordinar" să nu-l mai desemneze în funcţia de prim-ministru pe Emil Boc, dar "ar fi fost o pierdere uriaşă", el exprimându-şi totodată convingerea că Guvernul va trece de votul Parlamentului. "Pentru mine, pe imagine, era extraordinar să nu-l desemnez pe premierul Boc, dar ar fi fost o pierdere uriaşă, pentru că este un om foarte cinstit", a declarat Traian Băsescu. Şeful statului a ţinut să respingă acuzaţiile potrivit cărora Emil Boc ar fi "umil, sluga lui Băsescu". "Ştiu că despre Emil Boc s-a spus că e umil, sluga lui Băsescu. Nimic mai neadevărat. Emil Boc este un partener de discuţie şi nu întotdeauna ceea ce eu cred că ar trebui făcut crede şi Emil Boc. Şi găsim soluţia, pentru că amândoi lucrăm pentru acelaşi obiectiv - România", a mai spus preşedintele Băsescu. El s-a arătat convins că, miercuri, Guvernul Boc va fi învestit de Parlament. "Este mai bine să ai un guvern decât să nu ai" "Sunt convins că o să avem Guvern mâine (miercuri - n.r.), pentru că s-a văzut şi din reacţia pe care parlamentarii au avut-o la comisii, chiar dacă le place sau nu le place guvernul, formula de guvern propusă, toţi înţeleg că este mai bine să ai un guvern decât să nu ai", a susţinut el. Băsescu a opinat că nu era posibil să desemneze alt premier dacă se ţine cont de "realităţile politice". "Nu poţi să spui preşedintelui partidului cu cele mai multe locuri în Parlament: tu nu poţi fi prim-ministru", a adăugat şeful statului. Totodată, Traian Băsescu a apreciat că un preşedinte are nevoie de un prim-ministru partener. "Esenţial pentu un preşedinte este să aibă un partener în premier. Imaginaţi-vă că preşedintele ar avea un guvern ostil şi are de condus CSAT, în care vin miniştrii guvernului. Ce te faci? Blochezi şi CSAT, ai şi punţile rupte cu Guvernul", a conchis Băsescu. Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă comună, pentru a se pronunţa, prin vot, asupra învestirii noului Cabinet propus de premierul desemnat Emil Boc, alcătuit din 15 miniştri şi un vicepremier. Toţi miniştrii propuşi au primit, marţi, aviz favorabil în comisiile parlamentare de specialitate. SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one