Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Traian Băsescu: Nu ne scoate din dificultate nicio lozincă!

12 mai 2010

Scris de Sebastian Rusu, Gabriela Vlăsceanu
„Susţin fără rezerve că soluţia adoptată în proiectul de acord cu FMI este cea mai bună soluţie pe care Romånia o putea adopta în acest moment. Văd că toată lumea dă soluţii, partidele se reped să-şi anunţe la televizor soluţiile, dar acestea nu sunt susţinute de cifre. Pe aceşti dilentanţi îi consider nişte promotori ai dezinformării romånilor“, a declarat, ieri seară, preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în urma reuniunii avute cu reprezentanţii Executivului, sindicatelor şi patronatelor pe tema memorandumului cu FMI. Traian Băsescu a anunţat că a decis, împreună cu primul-ministru, Emil Boc, ca scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional să nu fie adoptată de Guvern decåt dacă are avizul Consiliului Economic şi Social, ceea ce reprezintă o premieră în politica romånească.
„Dacă de acolo ies soluţii mai bune decåt cea pe care Guvernul o propune acum în scrisoarea către Fond, m-aş bucura, dar trebuie să fie soluţii prin care să încercăm să ne apropiem de a cheltui atåt cåt producem. Cu cåt ne desprindem de această realitate - de a cheltui mai mult decåt producem - cu atåt ne va fi mai greu în următorii doi-trei ani“, a spus şeful statului.
Potrivit acestuia, Romånia se poate afla în situaţia de a fi salvată, aşa cum este Grecia sau cum sunt alte ţări membre ale UE, pentru care s-a constituit deja fondul de intervenţie, dar a adăugat că nu recomandă o astfel de situaţie. „Am sesizat azi o nuanţă care a şi generat reacţia mea de a anunţa pe toţi participanţii că presedinţia nu mai participă la un astfel de format. Era nuanţat că Guvernul şi Preşedinţia au luat măsuri împotriva romånilor. Resping categoric o astfel de abordare. Soluţia pe care eu şi Guvernul am propus-o romånilor e o soluţie care reflectă ceea ce poate Romånia acum şi o alternativă la creşterea rapidă a gradului de îndatorare. Este şi soluţia de a recupera ceea ce s-a consumat fără acoperire în producţie sau productivitate în 2000-2008“, a ţinut să precizeze şeful statului.
Alternativa? „Continuarea spiralei împrumuturilor. Împrumuturile vor ajunge foarte repede să sufoce orice şansă de dezvoltare a Romåniei. O spun responsabil, pe un mediu european în care tot mai multe ţări intră în dificultate, trebuie să vedem şi de ce intră în dificultate ţările cu datorii mari“, a explicat Băsescu.

Realitatea în cifre

Pentru a explica şi mai bine situaţia, Băsescu a oferit şi un exemplu: „Dacă noi implementăm programul convenit cu FMI, vom rămåne cu un deficit de 6,8%. Vom avea acord cu FMI, şi dincolo de aproximativ trei miliarde de euro pe care îi primim pånă la sfårşitul anului ar mai trebui să împrumutăm de pe piaţă diferenţa pånă la 8,8 miliarde. Ar trebui să mai împrumutăm circa cinci miliarde de euro, dar în condiţii de acord cu FMI. Dacă nu avem acord, am auzit şi această teorie, deficitul ar fi 11,7 miliarde, respectiv 9,1%. Îi rog pe oamenii veseli din politică, din presă, din lumea sindicală, de afaceri să spună cum ar putea împrumuta Romånia 11,7 miliarde euro pentru a-şi acoperi deficitul fără acord cu Fondul. Eu vă asigur că nu am putea împrumuta prea mult şi ar însemna să începem imediat să nu mai plătim salarii şi pensii“.

Unii vor dezordine

„Am convingerea că această furibundă campanie vizează crearea de dezordine.
Sunt foarte mulţi care doresc să revină la perioada anilor ‘90 cånd s-au îmbogăţit din dezordine. Eu cer rigoare şi abordarea soluţiilor care pot face din Romånia o ţară cu şanse, care îşi stabileşte singură destinul, şi nu o ţară sufocată de datorii care să fie salvată condiţionat. Un acord cu Fondul nu poate fi decåt în 2 variante: creştere de venituri sau reducere de cheltuieli. Fondul nu e armata salvării, nu face cadouri. Propun romånilor ca împreună să ieşim din dificultate, cu asumarea de sacrificii de la preşedinte pånă la cel mai neînsemnat funcţionar. Nu ne scoate din dificultate nicio lozincă“, a ţinut să precizeze şeful statului.

Soarta memorandumului cu FMI - în mâna sindicatelor şi patronatelor

„Preşedintele Traian Băsescu a considerat că întålnirea de astăzi (n.r. ieri) nu este instituţională şi că este obligatoriu avizul CES-ului“, a explicat preşedintele CNSLR - Frăţia, Marius Petcu, la finalul discuţiilor cu preşedintele şi premierul.
El a adăugat că sindicatele i-au reconfirmat preşedintelui că mişcarea sindicală preia starea de nemulţumire a oamenilor şi că protestele vor continua, Traian Băsescu afirmånd că îşi asumă această situaţie şi consideră justificate protestele. La råndul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că „obiectivul sindicatelor este să completeze documentul, întrucåt, sunt zone întregi care au rămas neacoperite, precum combaterea evaziunii fiscale, tratament unitar în piaţa muncii şi inspecţia muncii“. Acesta a adăugat că după analiza din CES documentul poate rămâne neschimbat sau FMI va fi rechemat pentru a negocia modificările făcute. Pånă la sfârşitul săptămânii, sindicatele vor avea acces la cifre şi indicatori economici, astfel încât să îşi poată formula o poziţie corectă în ceea ce priveşte memorandumul. În acelaşi timp, preşedintele „Cartel Alfa“, Bogdan Hossu, a anunţat că vineri, la ora 10.00, a fost convocat CES.
Preşedintele Traian Băsescu, întrebat fiind dacă poate fi modificat memorandumul dintre Guvern şi FMI, a răspuns că „oricând se poate relua negocierea“. El a adăugat că orice se poate renegocia, arătând că trebuie văzut cum se face reducerea cheltuielilor bugetare. „Deci, orice se poate renegocia, dar vreau să ştiţi că este o chestiune de timp şi oricum trebuie să răspundem cum reducem cheltuielile bugetare“, a spus preşedintele Băsescu.

Patronatele susţin actuala formă a memorandumului

Pe de altă parte, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România nu este de acord cu decizia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc de a amâna discutarea în şedinţa de Guvern de astăzi a memorandumului cu FMI, a declarat purtătorul de cuvânt al Alianţei, Dan Matei Aghaton.
Aghaton a ţinut să precizeze că „dacă CES dă aviz negativ, există posibilitatea rechemării misiunii Fondului şi renegocierii acordului, lucru pe care Alianţa nu-l acceptă sub nicio formă“. El a arătat că Alianţa Confederaţilor Patronale a cerut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, deoarece consideră că urmările unei tergiversări a adoptării documentului, într-un moment în care toată lumea aşteaptă ca acesta să ajungă în timp util la Washington, este un „semnal prost“. Şi preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, a declarat că, în cazul în care memorandumul nu va fi adoptat de Parlament şi ulterior de board-ul FMI, se va întrerupe temporar Acordul cu Fondul, fiind probabil ca România să rămână fără pensii şi salarii din luna iunie.


Băsescu: „Nicio ţară nu-şi poate permite să cumpere pamperşi cum îşi permite România“

Traian Băsescu a participat împreună cu premierul Emil Boc la o întålnire cu grupurile parlamentare ale PDL, UDMR şi ale independenţilor la Palatul Parlamentului, unde i-a avertizat pe membrii coaliţiei de guvernămånt că sunt cei care pot scoate ţara din criză sau o pot îngropa. Preşedintele le-a atras atenţia membrilor PDL că au girat „clientela şi tot felul de neaveniţi au fost numiţi în diverse funcţii“.
„Dacă veţi fi cei care vor scoate Romånia din criză, veţi fi cei care vor culege beneficiile în 2012. Dacă veţi fi cei care nu vor scoate Romånia din criză şi vor continua acţiunile clientelare (...), veţi fi compromişi politic pentru totdeauna.
Sigur că măsurile luate contravin total programelor oricăreia dintre cele trei formaţiuni plus grupul minorităţilor, în ceea ce priveşte acţiunea...“, le-a spus Băsescu parlamentarilor PDL, UDMR, UNPR şi reprezentanţilor minorităţilor, într-o înregistrare făcută publică de Hotnews. Traian Băsescu le spune parlamentarilor că 37% din cheltuielile statului sunt de asistenţă socială, „în care intră toate năzbåtiile de programe care s-au inventat în perioada de veselie parlamentară... pamperşi pentru copii, toate năzbåtiile astea... Pot să spun cu oarecare demnitate că dacă vrei să faci un copil trebuie să ştii ce e aia, trebuie să-i poţi cumpăra pamperşi. Vreau să înţelegem că am mers prea departe. Nicio ţară nu îşi permite cheltuieli, pamperşi, cum îşi permite Romånia“, a spus preşedintele Băsescu în spatele uşilor închise.
]sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one