Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Top 4 estimari privind economia Romaniei. Si BERD ne vede mai bine

Top 4 estimari privind economia Romaniei. Si BERD ne vede mai bine
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a imbunatatit previziunea fata de cresterea produsului intern brut (PIB) al Romaniei, asteptandu-se la un avans de 1,3% in acest an, si si-a modificat, totodata, estimarea privind scaderea economica din 2009, conform unui raport publicat astazi.
In estimarea anterioara din octombrie, BERD anunta ca pentru Romania se asteapta la o crestere economica de 1% pentru 2010. In ceea ce priveste datele pentru 2009, analistii bancii anticipau anterior o scadere a PIB cu 8%, insa in prezent vad o contractie cu 7%.

In prezent, autoritatile romane si Fondul Monetar International estimeaza o crestere economica de 1,3% in acest an, insa reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat ca prognoza de crestere a PIB din 2010 ar putea fi revizuita in urcare.

Agentia de rating Moody's, cea mai optimista institutie privind proiectiile economice pentru Romania, si-a imbunatatit estimarile legate de cresterea economiei anul acesta, la 2,3%, fata de prognoza din luna octombrie 2009, de 1,2%, asteptandu-se anul acesta la un deficit bugetar de 6,3% din PIB, usor sub estimarea anterioara, de 6,4% din PIB.

Cu toate acestea, analistii Moody's se asteapta ca economia romaneasca sa se miste "lent pentru cativa ani", din cauza unei cresteri mai temperate in majoritatea economiilor europene si pe fondul unei cresteri slabe a creditului.

Banca Mondiala si-a mentinut proiectia privind avansul PIB de 0,5% in 2010, insa a imbunatatit prognoza referitoare la anul 2011, cand anticipeaza o crestere a economiei romanesti cu 4,2%, comparativ cu 2,5% anterior.
sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one