Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Tacerea lui Basescu. O tema falsa

4-martie-2010

De la Sf. Nicolae anul trecut incoace, prezenta in viata publica a presedintelui Basescu a fost discreta. Nu a lipsit complet din acest zgomot al fiecarei zile, dar nici nu a fost ca altadata alfa si omega stirilor mass-media. Adversarii sai, nu putini, au fost socati de acesta prezenta cumva olimpiana a lui Basescu, pe deasupra nimicurilor fiecarei zile si au atacat acum in alta directie: de ce tace presedintele?

Si totusi Presedintele a avut activitate si realizari serioase in aceste doua luni si jumatate din al doilea mandat. Este drept, nu a mai facut deliciul mass media prin remarci smulse de ziaristi din mersul catre automobil, la plecarea dintr-o vizita sau la cine stie ce masa de restaurant.

Basescu a facut o vizita istorica in Moldova. Lucrurile incep sa se miste acolo iar rezultatele se vor vedea in timp. Basescu a coordonat tratativele cu americanii privind acceptarea Romaniei sub scutul antiracheta. Basescu face o vizita importanta pentru viitor in Kazahstan (petrol, gaze si doar in subsidiar dar la fel de important platirea datoriilor istorice ale companiei Rompetrol catre Romania).

Si de acolo o vizita fulger in Afganistan teatru de razboi unde participam cu un contigent important alaturi de aliatul nostru SUA la un razboi aproape de guerila contra terorismului. Basescu a dovedit ca nu se amesteca in justitie. Arestarile si condamnarile lui Gutau si Solomon, cazul Ridzi, membrii marcanti ai PDL, chiar daca din randul doi au enervat peste masura adversarii sai dovedind pina la aceasta ora punctul deseori reiterat in programul sau privind neamestecul in treburile justitiei. Lotul Catalin Voicu cu membri din ambele tabere este iarasi un exemplu.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Ioan Avram

Nota: Ioan Avram este necunoscut opiniei publice, insa analizele si comentariile pot concura oricand cu textele unor analisti consacrati.
Date despre autor, asa cum se prezinta pe blog: Formatie tehnica. Proiectare CAD. Cu o mana de tineri alaturi navighez in apele firavei noastre economii capitaliste. Cititor.Toate cartile mari s-au scris; noi avem sansa de a le citi sau reciti! Observator. Lumea din jurul meu. Eu fata de lume. Scriu. Sant satul de zgomote false si de taceri vinovate din spatiul nostru public. Blog. Apare zilnic cu iluzia ca scrisul vindeca!

sursa http://www.hotnews.ro


Basescu a vut o interventie energica in privinta situatiei romilor in special a cetatenilor romani de etnie roma ce bantuie apusul in care a spus franc cateva adevaruri. Ma despart de argumentul ca nu exista discriminare la noi fata de romi prin faptul ca la 90% dintr-o romani le plac manelele si nuntile cu iz tiganesc. Problema nu este nici pe departe rezolvata dar presedintele a avut curajul ca cel mai inalt demnitar sa puna pe tapet o tema sensibila. Care trebuie supusa dezbaterii largi si transata.

Recapituland presedintele a fost implicat in actiuni sau a deschis teme toate majore pentru interesul Romaniei pe termen mediu si lung.In special in zona externa. Ca nu a fost deloc o tacere o absenta ci o prezenta normala in acest timp scurt dupa alegeri cand partidele se clarifica dupa istovitoarele alegeri de anul trecut si guvernul impreuna cu parlamentul trebuie sa ia decizii rapide pentru respectarea conditiilor FMI.( ca solutii de redresare economica ).

Sigur ca sant voci care spun ca in tara situatia economica este grea , ca somajul se extinde ca salariile de la stat stagneaza,daca nu se imputineaza, ca nu sant bani pentru autostrazi, ca infrastructura feroviara este la pamant. Ca numai actiunea externa nu este suficienta .

Perfect adevarat . Dar mi se pare absolut pueril si cu tendinta de a le pune pe toate pe capul Presedintelui.De aceea santem intr-un sistem democratic cu Parlament, cu Guvern cu Presedinte! Presedintele ne este dator impreuna cu clasa politica , parlament, guvern,societatea civila cu stabilirea clara a unui model de tara. Incotro mergem si unde vrem sa ajungem ca tara integrata in Uniunea Europeana . Dorim sa ne pastram o identitate si sa ne modernizam plecand si de la traditii sau devenim total o tara care numai consuma? Mi se pare o tema esentiala si urgenta la fel de importanta sau alaturi de modernizarea statului. Si Presedintele are un rol important trebuind a fi motorul si echilibrul intru inceperea si stabilirea urgenta a acestor principii.

“Tacerea” lui Basescu de care se dau de ceasul mortii toti analistii care mai ieri il bruftuluiau ca prea este in toate si-n tot, ca mergem spre dictatura ,mi se pare un raspuns .

Nu este vorba de o tacere de o retragere in turnul de fildes al palatului. Este o prezenta discreta si deocamdata eficienta si mai ales in limitele si prerogativele functiei.

Cam asta si doreau criticii lui acerbi si violenti in lungul an de campanie 2009.

Ca cetatean simplu si care simt toate problemele de aici de jos ” tacerea lui Basescu” despre care turuie aproape toata mass media( si prin formatorii ei de opinie si o parte a populatiei ) mi e pare o tema falsa.
sursa http://ioanavram.wordpress.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one