Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Surse: Siria si Romania au incheiat o intelegere pentru extradarea lui Omar Hayssam

Surse: Siria si Romania au incheiat o intelegere pentru extradarea lui Omar Hayssam
de D.G. HotNews.ro
Joi, 7 ianuarie 2010, 20:59 Actualitate | Esenţial


Omar Hayssam
Foto: Rompres
Romania si Siria ar fi ajuns la un acord privind extradarea lui Omar Hayssam, sustin surse diplomatice, citate de televiziunile de stiri. Potrivit surselor citate, ministerul Justitiei ar fi elaborat deja documentatia pentru extradarea sirianului, condamnat pentru terorism.

Intelegerea dintre Romania si Siria are si un important continut economic, bazat pe un acord de protejare reciproca a investitiilor, semnat de ministrii de Finante ale celor doua tari.

Presedintele Traian Basescu declara, in noiembrie, ca vizita sa in Siria, din 2008, a avut ca obiectiv modificarea Acordului de extradare intre Romania si Siria, pentru ca, la finalul acestora, Omar Hayssam sa fie extradat in Romania.

Sirianul a fugit din Romania in vara lui 2006, dupa ce a fost eliberat din inchisoare pe motive medicale. El a fost condamnat in lipsa la 20 de ani de inchisoare pentru organizarea rapirii jurnalistilor romani in Irak.

UPDATE 2: Ministerul Justitiei confirma, printr-un comunicat de presa, ca a inaintat pe canale diplomatice un proiect de tratat privind extradarea intre Romania si Republica Araba Siriana. Pana in acest moment, Ministerul Justitiei nu a fost sesizat de partea siriana cu pozitii legate de acest proiect.

UPDATE 1: Coincidenta sau nu? In Monitorul Oficial de miercuri, 6 ianuarie, a aparut decretul prin care presedintele Basescu a decorat cu Ordinul National pentru Merit in grad de Comandor unei persoane al carei nume a fost secretizat. Motivul decorarii - contributia deosebita la dezvoltarea relatiilor de colaborare dintre SUA si Romania.
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one