Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Suntem la fel de corupţi ca şi grecii

Autor: Valentin Vioreanu
Publicat: 7 Mai 2010
Vizionari: 646;

Conform unui raport al IRIS (Institutul de Relaţii Internaţionale şi Strategice), Grecia, România şi Bulgaria sunt cele mai corupte state din Europa. Cei care au întocmit raportul sunt de părere că poziţionarea geografică a Greciei a contribuit de-a lungul timpului la propagarea corupţiei.

Într-un interviu pentru L'Expansion, Pierre Verluise, directorul institutului de cercetare care a publicat studiul, spune că în Grecia corupţia este un fenomen cvasi-cultural. În cadrul raportului, Grecia a obţinut acelaşi punctaj ca şi România, singura diferenţă fiind că Grecia se află de 29 de ani în Uniunea Europeană.

Pierre Verluise explică faptul că s-a constatat că o ţară este mai puţin coruptă cu cât se poziţionează geografic mai la Nord şi mai la vest.

"Grecia se află în Sud-Estul Europei, deci vă imaginaţi", spune Verluise, care insistă pe faptul că statele din Europa de Nord sunt cele mai puţin corupte.

"Nu este vorba de câteva zeci de persoane care sunt corupte, ci de o corupţie cotidiană. Este o problemă a societăţii, de responsabilitate individuală şi colectivă. Acesta este motivul pentru care ajutoarele comunitare au fost, în parte, deturnate", spune oficialul.
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one