Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Speculatorii au pus tunurile pe euro. Presa acuza conspiratie

Speculatorii au pus tunurile pe euro. Presa acuza conspiratie
10-feb-2010


Pietele urmaresc fiecare miscare a lui Jean Claude Trichet, presedintele BCE
Lucian Davidescu, sef departament
Miercuri, 10 Februarie 2010
» Grecia este din nou butoiul cu pulbere al Europei, de data asta din cauza datoriilor prea mari. Pe termen scurt, tarile puternice sunt tentate sa o salveze. Pe termen lung, salvarea ar putea duce la destramarea zonei euro.

Euro a coborat pana in jurul valorii de 1,37 dolari, adica cel mai scazut nivel al ultimelor opt luni, dupa ce pietele au penalizat riscurile asociate Greciei, dar si Spaniei sau Portugaliei.
Cele trei tari fac parte din grupul PIGS, care include si Irlanda, grup caracterizat de un nivel foarte


mare al deficitului bugetar (de ordinul a 10% din PIB) si al datoriei publice (de ordinul a 100% din PIB). Pentru comparatie, Romania are un deficit de 7% si o datorie publica sub 30%.
Un prim val de panica a facut ca bancile de investitii si fondurile de hedging sa parieze pe deprecierea monedei euro, pe scaderea burselor europene, dar si pe cresterea primelor de risc platite de guvernele supraindatorate. In acelasi timp, ziarele europene au inceput sa sugereze scenarii conspirationiste despre autori: englezii si americanii invidiosi pe succesul euro.
"Speculatorii testeaza

soliditatea zonei euro lovind in verigile ei cele mai slabe", scrie ziarul francez "La Tribune", in timp ce spaniolii de la "El Pais" comenteaza ca "nimic din ce se intampla, inclusive profetiile despre apocalipsa din unele ziare straine, nu este o coincidenta, ci serveste interese speciale".

Reactia pietelor
Insa pietele n-au tinut cont de aceste acuzatii, iar indicele Dow Jones al bursei americane a scazut sub pragul psihologic de 10.000 de puncte tocmai de teama problemelor financiare ale Europei. De asemenea, o slabire a euro fata de lira sterlina ar insemna un plus de competitivitate pentru exporturile europene. In schimb, stirea cum ca seful Bancii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, ar urma sa zboare spre Europa pentru o intalnire a sefilor de stat din zona euro a readus rapid entuziasmul pe piete, scrie "Financial Times". Chiar si atunci cand s-a aflat ca era vorba doar despre un zbor logistic, pietele au ramas optimiste ca totusi Europa va sari in ajutorul Greciei.

Dilema lui Trichet
Oficial, Tratatul de la Maastricht, un fel de Constitutie a monedei euro, nu permite Bancii Centrale Europene sa ajute individual vreo tara membra. Ratiunea este ca nici o tara membra sa nu "triseze" si sa cheltuiasca peste posibilitati, provocand o inflatie suportata de toti ceilalti. Pe de alta parte, Grecia a reusit sa ignore ani la rand limita de 35 pentru deficitul bugetar stabilita in tratat. Fie a ignorat avertismentele, fie a falsificat cu totul statisticile.
Oficialii europeni sunt fortati acum fie sa accepte incetarea de plati a Greciei, cu tot cu efectele secundare grave pentru intreaga zona euro, fie sa salveze Grecia si sa admita astfel ca Tratatul de la Maastricht este nefunctional, comenteaza "Wall Street Journal". Solutia propusa este un ajutor "voluntar" pentru Grecia, oferit direct de guvernele care inca mai au resurse pentru a sustine stabilitatea zonei euro. Insa chiar daca efortul financiar este suportabil in cazul Greciei, o astfel de decizie ar deschide Cutia Pandorei, incurajand toate guvernele sa ignore disciplina bugetara.

Efecte in Romania
Deprecierea euro fata de dolar face mai competitive exporturile romanesti in afara Uniunii Europene, dar poate incuraja si o tendinta de apreciere a leului. Pe de alta parte, se scumpesc importurile de petrol si gaze, iar riscul asociat Romaniei este mai ridicat.
Cine va fi salvat: Grecia sau moneda unica?
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one