Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sindicalistii din administratie anunta greva generala in sistem pe 12 februarie

Sindicalistii din administratie anunta greva generala in sistem pe 12 februarieBiroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a decis, astazi, să declanşeze pe 12 februarie grevă generală în sistem, dacă Guvernul nu opreşte aplicarea legii privind concedierea a aproape 17.000 de persoane din sistem, transmite corespondentul NewsIn.

Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, astazi, corespondentului NewsIn, că prima acţiune de protest este programată pe data de 2 februarie.


"Biroul Executiv al FNSA a hotărât declanşarea unor acţiuni de protest. În data de 2 februarie, vom face grevă de avertisment timp de două ore, la începutul programului, în data de 9 februarie vom picheta Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Muncii, iar în data de 12 februarie declanşăm grevă generală pe termen nelimitat", a precizat Suciu.


Potrivit acestuia, nu au fost strânse toate semnăturile pentru protestele amintite, termenul limită fiind de 28 ianuarie, însă unele sindicate nu au dorit să semneze până când nu s-a stabilit calendarul protestelor.


Valer Suciu a mai precizat că, dacă Guvernul le rezolvă revendicările până în data de 2 februarie, FNSA va renunţa la proteste.


Revendicările sindicaliştilor se referă la proiectul de lege privind normativele de personal pentru unităţile administrativ teritoriale şi instituţiile publice din subordinea acestora, subordonarea autorităţilor locale unor structuri ale administraţiei centrale, precum şi respingerea proiectului de hotărâre de guvern privind unele măsuri de aplicare a acestei legi, "în special dispoziţiile care conduc la reducerea veniturilor salariaţilor”.


Guvernul intenţionează să disponibilizeze 16.742 de salariaţi din administraţia publică locală în acest an, cele mai multe reduceri de personal urmând să aibă loc în mediul rural, în urma introducerii standardelor de cost. Măsura este cuprinsă într-un proiect de lege propus spre dezbatere de Ministerul Admninistraţiei şi Internelor.


"Astfel, urmare a aplicării noului normativ rezultă o economie totală de personal, la nivelul aparatului propriu al administraţiei publice locale, de circa 16.742 persoane la nivelul anului 2009, care în structură se prezintă astfel: comune - 8.772 persoane, oraşe - 2.224 persoane, municipii şi sectoare municipiul Bucureşti - 4.785 persoane şi consilii judeţene şi Primăria municipiului Bucureşti - 961 persoane", se arată în proiectul de lege privind normativele de personal pentru unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice din subordinea acestora, obţinut săptămâna trecută de NewsIn.


Documentul vizează instituirea unor standarde de cost pentru fiecare unitate administrativă din România pentru reducerea cheltuielilor de personal cu 471,6 milioane lei în acest an. Reprezentanţii MAI susţin că introducerea standardelor de cost va avea impact pozitiv asupra bugetului general consolidat prin economisirea a 493,1 milioane lei în 2011, circa 518,8 milioane lei în 2012 şi 547,1 milioane lei în 2013.


Cristina Corpaci
Sursa: ROL.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one